Home » Verslagen » 2017 - 2018

NEC Delfzijl 8 - De Fivel 3         1 - 3   (1 - 1).

Goals: Jos, Bart en Marthijn

 

De Fivel 3 - DIO Groningen         2 - 1   (0 - 0).

Goals: Jan de V en Marthijn

 

 

Stedum 3 - De Fivel 3         5 - 1   (2 - 0).

Goal: Tonnis

 

Lycurgus 12 - De Fivel 3        3 - 3   (1 - 0).

Goals: Barry en 2x Chris van Dijken

 

 

De Fivel 3 - Omlandia 5      2 - 5   (0-1).

Goals: Giacomo en Marthijn

DVC App.dam 6 - De Fivel 3      2 - 0   (0-0).

Goals: geen, want onze spits had de schoenen verkeerd aan.

De Fivel 3 -  Heracliden 3      1 - 0   (0-0).

Goals: Demian

Gorecht 6 - De Fivel 3      4 - 2   (2-1).

Goals: Barry en Marthijn

Omlandia 5 - De Fivel 3   6 - 1    (3-0).

Goal: Richard.

 

Slechts één wedstrijd vandaag bij de senioren. Het 3e speelde tegen Omlandia en dan op het laatste moment niet eens op kunstgras. Deze schok kwamen ze niet meer te boven, het werd 6-1. Nog schokkender dan het kunstgras was misschien wel dat er een speler na een jaar of 5 weer eens meedeed.

 

 

 

De Fivel 3 - Stedum 3      0 - 8     (0-2).

Goals: Sorry spits had geen dienst.

De Fivel 3 - Winsum 7      1 - 3     (0-1).

Goals:  Eigen doelpunt

De Fivel 3 - Lycurgus 12      5 - 0     (2-0).

Goals: Giacomo 2, 1 eigen, Martin, Alderik.

 

 

De Fivel 3 - NEC Delfzijl 8    1 - 4     (1-1).

Goal:  Egbert

 

De Fivel 3 - Gorecht 6    1 - 1    (1-1).

Goal:  Erik Takens (Gorecht).

 

 

GEO 3 - De Fivel 3    1 - 0          (1-0).

Goal: Onze spits had een snipperdag.

 

De Fivel 3 - Corenos 4   1 - 1     (1-1).

Goal: Bertjan

 

Het derde pakt verdiend punt tegen zelfbenoemde kampioen

 

In de wetenschap dat de wedstrijd van oudste zoon al is afgelast, ondanks de aanleg van een compleet nieuw veld in Middelstum, hou ik rekening met een appje van Dirk Jan. Als de gordijnen opengaan en ik in de grijze ochtend iets van blauw probeer te ontdekken, wordt de vrees voor een algehele afgelasting steeds groter. In de kamer bevinden de jongens zich virtueel in Dortmund en terwijl Youri Mulder en Evert ten Napel hun licht laten schijnen over de wedstrijd van BVB tegen Bayern, kijk ik op mijn telefoon. Inderdaad een appje van Dirk Jan. Terwijl ik jongste zoon voorbereid op slecht nieuws, open ik het bericht. Alle thuiswedstrijden gaan deze ochtend door!

In de loop van de ochtend verandert er niets dramatisch in de meteorologische toestanden en zien de velden er inderdaad prima uit. In ieder geval moet het hoofdveld goed genoeg zijn om in de middag het geren en gedraaf van 22 voetballers van zekere leeftijd  en gewicht te doorstaan.

Als ik me om ongeveer 13.15 uur meld in de kantine wacht me een aangename verrassing. Onze selectie bestaat deze middag uit maar liefst 16 spelers! Even slaat de paniek toe als blijkt dat we slechts 15 shirts hebben. Gelukkig lost Arjo dit luxe probleem op door zich te melden bij het eerste, als toeschouwer welteverstaan. Normaal gesproken is dit natuurlijk een enorme aderlating, maar als blijkt dat Giacomo en Alderik zich ook in tenue willen hijsen, laten we Arjo zonder veel protest vertrekken richting Westerlee. Te meer daar ook Jan en Beno terug zijn van hun vakantie verplichtingen.

En dan kan de blik op de tegenstander van vanmiddag. Corenos 4, het zelfbenoemde kampioenelftal van de 6e klasse A. Wie de verslagen van hun wedstrijden leest kan niet anders dan concluderen dat we op voorhand de wedstrijd beter schriftelijk kunnen afdoen. Men heeft de eerste twee wedstrijden met respectievelijk 7-0 en 8-0 gewonnen. En passant is de tegenstander vernederd, en volgens de schrijver van de overigens vermakelijke stukjes, slechts in balbezit geweest als de Roodschoulsters dit toelieten. Geheel volgens de nationale traditie van hoogmoedswaanzin, is de tent al besproken en kan in mei 2018 het kampioensfeest losbarsten.

Maar met het eerste fluitsignaal van Jakob, dat gepaard gaat met de typische oktober slagregens, vertroebeld het beeld van een oppermachtige kampioensploeg. Sterker nog, van het op papier ogenschijnlijk onverslaanbare elftal is in de mist van Zeerijp niets waar te nemen. Wij nemen het initiatief en met vloeiende combinaties leggen we het spel van de aanstaande kampioen lam. We spelen het spel waar dat andere Oranje ook zo goed in is; balletje breed, balletje terug, dan komen de kansen immers vanzelf. Corenos komt niet verder dan elke bal diep op de spits. Ik denk terug aan die passage uit het verslag: ‘We lieten de tegenstander het balbezit, om hen wat zelfvertrouwen te laten opdoen…’ (einde citaat).  Inwendig moet ik er om lachen. Maar juist op het moment dat wij via Giacomo hebben geroken aan een voorsprong, is het geluk met de aanstaande kampioen. Een voorzet wordt licht beroerd en onze zo betrouwbare goalie staat op het verkeerde been. Zouden de verslagen dan toch op waarheid berusten?

Ik geloof er niet in. Samen met Alderik, Bert Jan en Gert leg ik beslag op het middenveld. Uit een van de volgende aanvallen springt de rebound voor de voeten van Marthijn en op het moment dat hij wil schieten, wordt hij van achteren vakkundig doormidden gezaagd. Penalty! Na de gebruikelijke protesten, is er de vertwijfeling. Wie is zo dapper om de elf meter te nemen en de kampioen daarmee het clean sheet te ontnemen? Giacomo? Nee. Alderik? Nee. Nummer 8? Nee. Uiteindelijk neemt onze voorzitter zijn verantwoordelijkheid. Natuurlijk zet de president de keeper op het verkeerde been, zo moeilijk is het immers niet….

Met de eerste tegengoal van het seizoen neemt ook de irritatie bij de vedettes uit Roodeschool toe. Moet de tent worden afbesteld? Is de platte kar dan weer alleen maar voor het verse hooi van mei 2018? Ondertussen ruiken wij onze kansen, maar het moet gezegd, de keeper van Corenos speelt in ieder geval als een waardige kampioen. We zijn niet in staat hem te passeren.

Na rust verandert het spelbeeld niet. Waar wij het via combinaties proberen, bedienen de Roodeschoolsters zich van de lange bal. De kortste route naar de eerste plaats zeg maar. Helaas is onze tweede helft traditioneel minder dan de eerste. Zal wel met periodisering en de bereidheid om voor je sport te leven te maken hebben. Bovendien moeten we onze krachten sparen voor de derde helft.

We proberen het nog door Gerke te laten inschuiven en Harry, Egbert en Jan in te laten vallen. De beste kans is nog voor Gerke, maar de kampioenkeeper staat pal. Als de spits van Corenos tien minuten voor tijd van Jakob mag gaan douchen, is de wedstrijd wel gespeeld. Professioneel als we zijn spelen we de tijd tegen 10 man geroutineerd vol en koesteren we om stipt 16.15 uur het eerste punt van deze competitie.

Terwijl we ons laven aan bier en worst van Hertog Jan Bosma, feliciteren we Jakob met zijn 65e verjaardag. Voelen we iets van teleurstelling als Zweden 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8-0 maakt? Nee natuurlijk niet, onze platte kar is voor het hooi van mei 2018!

Van het middenveld.

 

 

Heracliden 3 - De Fivel 3    3 - 0   (1-0)

Goal: waren we vergeten !!

 

De Fivel 3 - DVC Appingedam 6   (1 - 0)    1 - 2

 

Goal: Marthijn