Home » Verslagen » 2016 - 2017

De Fivel 3 - De Heracliden 4   2 - 3   (1 - 1).

Doelpunten: Marthijn en Roelof.

 

Een stukje van het 3e. Het is wel weer even geleden. Op een bepaalde manier slepen we ons naar het einde. Op papier hebben we een enorm brede selectie maar op gras valt dat tegen. Wekelijks is het afwachten of we de kritische grens van 13 spelers weten te raken. En dan hebben we het echt over een minimum bezetting. Met 11 man komen wij zeker niet toe. Kom dan ook nog aan met doordeweekse wedstrijden. Onze hersteltijd heeft veel weg van radioactief verval. Onze halfwaardetijd is zo'n twee dagen. Na 2 dagen zijn we 50% hersteld. Na 4 dagen 75%. Doordeweekse wedstrijden? Sommigen hebben al moeite met één wedstrijd per week.

Ook dit weekend is het weer schrapen om een team op de been te krijgen. In arren moede wordt uiteindelijk de tegenstander maar gebeld. "Jongens, het kan doorgaan, maar alleen wanneer we wat aanvulling uit de B1 halen." Gelukkig is de tegenstander akkoord. Mogelijk omdat de tegenstander hier ook wat mogelijkheden ziet om zich uit andere elftallen te laten versterken. Het zij zo. Het is een middenmoot duel, gaat nergens over, als we maar kunnen voetballen. We verzamelen ons buiten op het terras, het weer is mooi. De B'ers blijven dan nog even schuchter in de kantine. Bij het omkleden, wanneer het onweer boven Zeerijp losbarst, volgt de kennismaking. Bas, Gideon, Roel en Wolf mogen we vanuit de B'ers begroeten. "Op de bank beginnen jongens, maar maak je geen zorgen, wij redden het zeker niet allemaal tot het einde." En inderdaad, eind 1e helft hebben alle vier hun debuut reeds gemaakt. We voetballen bepaald niet onaardig. Heracliden heeft aardig wat meer loopvermogen meegenomen dan bij "Heracliden Oet" maar wij hebben het betere van het spel. Ook hebben we de betere kansen. Maar dat Ajax syndroom hè. Als wij half zoveel kansen benutten als we kregen zou het leven zoveel mooier zijn. Toch komen we op voorsprong. Vanaf de 16 kopt Marthijn er zomaar een voorzet in. Dat was geeneens een kans. Marthijn heeft aan een halve kans soms genoeg en aan een hele kans te veel.

Een groot deel van de 1e helft zijn er weinig problemen. Heracliden is echter fit en heeft een aanvaller meegenomen met kruit in de voeten. De 1-1 is een schot recht in het kruis. Onhoudbaar, onverdedigbaar, gevalletje jammer. We zijn even van slag en blij wanneer de rust aanbreekt. Helaas is Gideon dan al geblesseerd uitgevallen. Een botsing met de 100 kilo senior tegenstander is wat anders dan bij B'ers, zeker wanneer deze tegenstander ook nog eens over je heen valt. 

Na de rust is het evenwicht hersteld. De wedstrijd hebben we redelijk in controle en kansen over en weer blijven uit. Na balverlies van de Heracliden echter ligt het veld links opeens open. De aanvallers lopen naar rechts en nemen de verdedigers mee. Precies de situaties waar de loper op wacht. Duik het gat maar in en laat die pass maar komen. De pass van Barry komt perfect en wordt op waarde geschat. De één op één met de keeper in het voordeel van de loper: 2-1.

Heracliden lijkt zich neer te leggen bij de achterstand. De aanvallen zijn zonder veel gevaar en we houden ons eenvoudig staande. Dan is er toch even een kleine onoplettendheid bij een hoge bal en ligt opeens de 2-2 erin. Terwijl wij voelen dat de benen moe worden voelt Heracliden dat er nu meer in zit. Ze hebben gelijk, Kort voor het einde nog een van richting veranderd schot dat er zomaar in rolt. Het is de 2-3 die tot het einde staat, mede omdat het schot van Marko op goal in de "dying seconds" er niet in gaat. Jammer. Een 3-3 was een mooiere afspiegeling geweest van de strijd die geleverd werd.

Maar we zullen niet klagen. Het was een mooie pot en we danken Bas, Gideon, Roel en Wolf dat ze het mogelijk hebben gemaakt. Prima debuut jongens.

 

De Pelikanen 5 - De Fivel 3  6 - 2   (3 - 0)

Doelpunten : Giacomo en Richard

 

Geen foto's of een verslag, men was teleur gesteld.

 

Dio Groningen 3 - De Fivel 3     1 - 2    (0-2).

Doelpunten: Marthijn en Erik

.

De Fivel 3 - Lycurgus 12    1 - 2   (0 - 2).

Doelpunt: Fokke

 

.

NEC Delfzijl 7 - De Fivel 3     4 - 4   (4 - 4).

Doelpunten: Giacomo 2x en Jan Willem 2x

 

 

 

De Fivel 3 - Stedum 3   1 - 4  (0 - 2).

Doelpunt: Marko

 

 

 

De Fivel 3 - Omlandia 4    1 - 4   (0-3).

Goal: Danny

 

Fivel 3: eigenlijk allemaal snertvoetballers
(jan, bert-jan, jan-albert, jan-willem, gerke, erik, manfred, gert, roelof, danny, roderik, harry v, harry p, marthijn, richard)

Na een winterslaap van bijna 2 maanden begon afgelopen zaterdag voor de Fivel 3 de competitie weer. Er even rustig inkomen was er niet bij want de nummer 1 kwam op bezoek. Dagen had Omlandia toegeleefd naar deze dag. Spelen tegen het andere Oranje, het is niet iedereen gegeven. Bij het andere Oranje leefde het helaas wat minder. Verplichtingen variërend van wintersport, culinair tot zaalvoetbal sloegen een flink gat in de selectie. Gelukkig zijn er dan altijd de veelvraten Manfred, Jan-Willem, Roderik en Danny waarop we een beroep kunnen doen. Bedankt heren.

Al met al stond er dus een aardig team. Helaas beschikt Omlandia 4 voor deze competitieklasse over teveel kwaliteit en vooral loopvermogen. Dat we 'slechts' met 1-3 verlopen (die vierde tel ik niet want dat was een belachelijke pass) had vooral te maken met het enorme karakter van het derde, enkele katachtige reddingen van onze 66 jarige keeper Jan Bosma (die daar wel even 26 leek) en eigenlijk helemaal niet met het feit dat Omlandia het in de 2e helft wat rustiger aan deed.
De 2e helft wonnen we zowaar (zoals gezegd die 4e goal van Omlandia tel ik even niet)
Het zijn de "alternative facts". Wen er maar aan!

Die derde goal mag wel even benoemd worden. Wat een enorme pegel! Had ik al verteld dat onze keeper 66 jaar is? Een beetje meer respect had best gemogen.
En onze goal: goed doorzetten van Roderik, goed vragen van Danny en dito afronden. Mooie goal, realy great, fantastic it's true.
Other facts: Erik leert beter te doseren en krijgt langzaam zijn balgevoel terug, Harry V laat zien dat hij ook op een groot veld steeds beter uit de voeten kan en Harry P is terug. Kortom, de Fivel 3 is terug en groeiende. En Omlandia? They're all Mexicans...total losers! In de terugwedstrijd gaan we een muur bouwen in onze 16 meter en Omlandia gaat die betalen.

Genoeg over de wedstrijd. Ik denk dat er een goede traditie is geboren: de 1e wedstrijd na de winterstop is er snert. Dank Albert voor de prikkelende suggestie. "Only a Trump person (correction dumb person) won't recognize a good idea" De Fivel is het wel toevertrouwd dan geen half werk af te leveren. Niemand minder dan chef kok Martin Datema wordt ingeschakeld om de snert te maken en het resultaat mag er zijn. 15 liter voortreffelijk smakende goed gevulde snert met roggebrood en spek staat na de wedstrijd op ons en de toeschouwers te wachten. Helaas hebben maar weinig toeschouwers de weg naar de Fivel weten te vinden. Total lozers!

De porties snert worden derhalve iets groter uitgeserveerd en tegen half 6 is de pan dan ook schoon leeg. Bedankt Martin, de snert was heerlijk en bedankt Marga voor inspringen bij de snert uitgifte.
Het was een goede start van de 2e helft van de competitie. Ik heb er weer zin in.

De Fivel 3 - Omlandia 5   1 - 5   (0 - 3).

Goal:  Tjomme

 

ScreenShot023-9.jpg

Het zou zo'n mooie dag worden. Revanche op Omlandia 5 voor de ongelukkig verloren heenwedstrijd en als toetje een heerlijk feestje met zanger Klaus. We hadden daarvoor een prachtige brede selectie met een debuterende Eric en een rentree makende Barry. Het liep helaas iets anders. Wanneer je voor het douchen al afgedroogd bent weet je dat de dag niet geheel volgens plan is verlopen. Waar ging het mis?

Het ging in ieder geval mis bij het houden van de nul. Een zekere Cor Rijzenga had daar een behoorlijk aandeel in. Naar verluid zijn er dagen dat hij nauwelijks een deuk in een pakje boter schiet. Dat gold niet nu, niet tegen ons. We hadden met Jan Albert onze beste back er nog wel op gezet. Wellicht had badder Harry Pijper het er beter afgebracht maar die was afwezig wegens verbouwingswerkzaamheden aan zijn badkamer. En hoe we Jan Albert ook aanmoedigden ("Geef 'm van Jetzes"), het mocht niet baten. 10 minuten konden we geloven dat we onze zegereeks konden voortzetten en toen lag de eerste er bij ons in.

Ook met ons succesvolle spelsysteem ging het mis. Dat het systeem op zichzelf goed is zagen we bij de tegenstander. Wij voerden het alleen niet zo goed uit. 10 minuten later was het weer de Cor die scoorde. Zo'n daadkrachtige Centrale Ondernemingsraad als die van Omlandia 5 hadden we nog nooit gezien. Een ding was duidelijk, zijn invloed moest aanzienlijk verminderd.

10 minuten verder in de wedstrijd staat hij echter alweer vrij voor de keeper. Onze overijverige linkshalf zag echter nog een mogelijkheid. Met een mooie sliding voorlangs, stijl KNVB-cursus voorbeeldmateriaal, zou hij een 3e goal verhinderen. Helaas speelde houten Klaas dit keer linkshalf dus idee en uitvoering lag nogal ver van elkaar. Het werd een aanslag van achteren die in menige geweldshandleiding niet zou misstaan. Hoewel, Cor stond 'gelukkig' wel weer op.

Score verhinderd, maar wel een penalty en gele kaart van een goed leidende Jacob. Toch een kool. 3-0, wedstrijd voorbij! Uiteraard doen we nog verwoede pogingen voor een beter resultaat. Het mag niet baten. Wie we ook inbrengen, we weten de bal niet 'goed' te raken en elkaar en de goal niet te vinden.

De wedstrijd eindigt in een verdiende 1-5 nederlaag. Goal van Tjomme aan onze kant. In de kleedkamer moeten er 2 kratten bier aan te pas komen om de stemming er weer een beetje in te brengen. Het lukt maar moeizaam. Wanneer we de kantine binnen stappen is de eerste ronde van de tombola al geweest. Of Klaus zijn eerste nummer al ten gehore had gebracht weet ik niet. We feesten zo goed en kwaad als het kan mee.

Het wordt uiteindelijk nog een leuk feestje. Het bier gaat er goed maar ook stevig in. Het gekleurde water dat we eerst in de kantine dronken had wat dat betreft minder "een bite"! Zo vergeten we uiteindelijk toch de nederlaag en kijken we uit naar de 2e competitie helft.

Dan treffen we eerst weer Omlandia. Het vierde dit keer. Op onze website lezen we in het gastenboek dat onze reputatie ons reeds vooruit snelt. Omlandia 4 wil graag een snertwedstrijd spelen (en niet zo een als hier net beschreven). Nu wil het toeval dat de ongekroonde snertkoning van het Hoogeland, Martin, ook in Zeerijp woont. Met snert is het echter zo dat de erwten één dag in de week moeten liggen en met het risico op afgelasting is dat wel een beetje lastig. We houden het in overweging. Het idee ligt in de week, de erwten nog niet.

Aangekomen bij het nieuwe jaar rest ons dan niets anders dan iedereen hele fijne feestdagen te wensen en alvast het allerbeste voor het nieuwe jaar. We zien elkaar weer in 2017

 

De Heracliden 4 - De Fivel 3  4 - 1   ( 1 - 0 ).

Goals:  Martin

             Giacomo 2x

             Roelof

ScreenShot018-15.jpg Met dank aan Pé en Rinus hoeft niet lang nagedacht te worden over een titel voor het stukje. Heracliden Oet, het is een begrip maar eerlijk gezegd hebben Pé en Rinus het voor mij enorm geromantiseerd. Het is een uitwedstrijd als elke andere. Zeker niet méér bijzonder maar ook niet minder. Van Heracliden Oet kan ik mij van vorige edities de shirt herinneren waarop het geboortejaar als rugnummer genoteerd stond. Ik vond het een prachtvondst. Helaas hadden ze dat nu niet terwijl het qua senioriteit wel op zijn plaats was. Het wedstrijdformulier heb ik niet meer helemaal in beeld, maar de Heracliden nemen het begrip senioren ook serieus. 

Door de blessures in ons team is de opstelling een puzzel. Toch staat er een representatief team. En we vliegen uit de startblokken. Een paar keer wordt er mooi gecombineerd en in 'no time' schiet Martin de 0-1 binnen. Even denk ik dat we een makkelijke middag voor ons hebben maar dat valt tegen. Heracliden komt er een paar keer gevaarlijk uit en bij een van die uitbraken valt onze duitser uit met hoofdwond/hoofdpijn/hoofdbe'tanddeel. Hoofdzaak was dat hij uitviel. Arne, top redding man. Je hebt niet lang nodig om een blijvende indruk te maken Arne. Gelukkig hebben we Harry nog achter de 'niks aan de' hand.

De 2e goal kwam van de voet van Giacomo. Hij komt steeds beter op stoom en zit lekker op het paard. Ik ga proberen hem er niet overheen te tillen. Zoals gezegd was het zeker geen uitgemaakte zaak. Heracliden voetbalde zich er bij tijden goed uit en zeker na de 0-2 stonden we een paar keer onder druk. We konden voorin de bal niet meer vasthouden, maar gelukkig is ons centrale verdedigingsduo sterk. Gerke met klotsende knie en Beno met klotsende oksels hielden de boel goed onder controle. Toch werden we bij een uitbraak over rechts verrast. Goede loopactie van de spits van Heracliden, mooi tegendraads schot. Goede goal, 1-2. Ons spel laat in deze fase te wensen over, maar de voorsprong blijft staan tot de de rust.

IMG-20161203-WA0002-1.jpg

Tijd om even bij te kletsen en de boel weer op scherp te zetten. Het betaald zich uit in de tweede helft. Kort na rust wordt Roelof met een steekpass voor de keeper gezet. Hij schuift bekwaam binnen. 1-3, een belangrijke goal! Was hij daarna even klinisch geweest in zijn afronding was het stukje hier geëindigd maar helaas, kans twee en drie gingen er niet in. Toch waren we de tweede helft meer in controle. De spanning van de 1e helft is er zeker na de 1-3 niet meer geweest. In uitbraken bleven wij het gevaarlijkst. Marthijn, Richard en Giacomo werden bediend van alle kanten en de beste kansen bleven voor ons. Toch is de opluchting voelbaar wanneer Giacomo vanaf de 16 de bal prachtig de kruising in krult. En zo blijft, ondanks nog een prachtige kopbal van Heracliden op de lat, de "winning streak" maar doorgaan.

Als je bedenkt wat we op dit moment nog missen aan spelers, is het niet helemaal gek dat we in de 4e helft omhoog kijken. Wat staat er boven ons? We hebben ons nog niet kunnen meten met de koploper maar de 3 plaats in voorlopig wat steviger in handen. Grappig, maar ook op deze leeftijd is dat nog echt leuk. Op naar Omlandia 5 thuis. Met Klaus en de tombola na de wedstrijd moet dat een feestje worden. Omlandia 5, jullie zijn van harte welkom. 1e rondje van ons.

Oh ja, Volgens Beno ben ik de schriftelijke reporter en is hij tegenwoordig de radio reporter. Beno, het schriftelijke deel is gerealiseerd. Ik zit weer gekluisterd jongen ;-)

 

 

 

Stedum 3 - De Fivel 3  1 - 2   ( 0 - 1 ).

Goals:   Giacomo 2x

Het derde op Stoom in Steem

De trap op- en aflopend voel ik de spierpijn in mijn benen. Het is het gevoel dat weerspiegeld wordt in de ranglijst. Het gevoel van boven je stand leven. Na 9 gespeelde wedstrijden vinden we onszelf terug op de 3e plaats. Het is een ongekende weelde voor het team dat gewend was geraakt aan degradatievoetbal. Onverdiend kunnen we het niet eens noemen. Onze verloren wedstrijden speelden we goed mee en slechts over onze laatste wedstrijd kunnen we zeggen dat de tegenstander meer verdiende.

Daarmee niet gezegd hebbend dat onze overwinning onverdiend was, want uiteindelijk gaat het er tenslotte om meer doelpunten te maken dan je tegenstander. Stedum speelde beter dan de Fivel met meer beweging, gevaarlijk opkomende backs en middenvelders en keurig combinatievoetbal. De neutrale kijker zou zeggen dat Stedum het betere team was. Wij gaan het niet betwisten. Wij konden er vechtlust, hinderlijk in de weg lopen en op zijn tijd een voorzichtige uitbraak tegenover stellen.

Dat wij hinderlijk in de weg kunnen lopen zien we ook terug in de ranglijst. Fivel 3 heeft de minst gepasseerde verdediging met slechts 9 doelpunten tegen. Het enige team dat daar in buurt komt is de koploper met 11 tegengoals na 8 wedstrijden. Natuurlijk is één tegengoal soms voldoende om een wedstrijd te verliezen maar met de terugkeer van "il figliol prodigo" weten we ook dat we vrijwel elke wedstrijd ons goaltje meepakken. Een beter voorbeeld dan onze 1-2 overwinning op Steem met 2 goals van “il maestro” is wat dat betreft niet te bedenken.

Met 20 goals voor zijn we nog steeds geen geweldig scorend team (7e in de lijst). Desalniettemin hebben we reeds 3 hattricks kunnen noteren. De laatste van de voet van J.W. Brontsema, uit bij Winsum, mocht er zijn (0-4 winst). Zijn 2e goal was er een van grote schoonheid. Een vrije trap van rand zestien strak en hard in de rechter kruising. Kortom, de spelers laten zich bij de Fivel 3 op dit moment naadloos inpassen.

Dat komt goed uit want we hebben er veel nodig. 16 man hadden we mee naar Steem maar zelfs dan heb je kans dat je weer teruggewisseld moet worden. Maar we houden vol en spelen bij uitwedstrijden zelfs een 4e helft aangezien de 3e reeds in de kantine van de tegenstander wordt gespeeld. We zijn op stoom. Laat het nog even duren.

 

vv Winsum 7 - De Fivel 3   0 - 4       ( 0 - 3 ).

Goals:   Giacomo

              Jan Willem  3x

 

Bedankt !

Fotos hieronder zijn gemaakt door:

Klik hier om een tekst te typen.

De Fivel 3 - NEC Delfzijl 7          2 - 0   ( 0 - 0 )

Goals: Giacomo

            Arne (strafschop)

Lycurgus 12 - De Fivel 3            1 - 1   ( 0 - 1 )

Goals: Arne

 

De Fivel - 3 Dio Groningen 3     3 - 1   ( 1 - 0 )

Goals: Jan Albert

            Giacomo

            Marthijn

 

Gorecht 6 - De Fivel 3       0 - 2     ( 0 - 1 )

Goals: 2x Marthijn

Vrijdagavond breekt er opeens een lichte paniek uit in de app-groep; “Euh, Gorecht, da's toch Stad? We moeten toch niet op gemalen autoband voetballen?” We worden enigszins gerustgesteld: Gorecht is niet Stad, Gorecht is Haren. Dat we op kunstgras moeten voetballen zit er echter wel in. “Echt waar? En nu? protest? BNO?” Tja, hoewel het vermoeden sterk is dat het innemen van vermalen autoband de gezondheid zeker geen goed zal doen besluiten we toch te gaan. De derde helft slaan we tenslotte ook nooit over terwijl over de gezondheidseffecten van bierconsumptie de meningen eensluidend negatief zijn. We overwegen met stofkapjes te spelen, maar dit ludiek protest sneuvelt in de idee-fase. Eenmaal onderweg blijkt dat niemand de bouwmarkt bezocht heeft.
Verspreid komen we bij Gorecht aan. Iedereen heeft zo zijn eigen route uitgestippeld en de één doet dat met meer succes dan de ander. Jan-Albert maakt het helemaal bont. Zijn route blijft een raadsel, maar feit is dat hij ruim na de rest binnen komt. Jammer, vooral ook omdat hij de tenues met zich mee brengt. Het is dus vooral zitten en kletsen wat we eerst doen. Ontspannen monsteren we vanuit kleedkamer "Old Trafford" de tegenstander die de kleedkamer tegenover ons bezet. Ook bij de tegenstander is kaal of grijs de gangbare haarmode. Na 4 wedstrijden kunnen we één ding constateren: we zijn dit jaar echt in een veteranencompetitie terecht gekomen. We kunnen elke wedstrijd meevoetballen en dat is wel eens anders geweest. We zijn er blij mee!
Wanneer de kleding gearriveerd is en we het veld betreden zien we dat onze vrees waarheid is geworden. Kunstgras, oud of niet van het beste soort. Platliggende sprieten waar de noppen haast niet tussen passen, laat staan de rijkelijk gestrooide rubberen k-korrels. Om risico's te mijden besluiten we schwalbes en buikschuivers vandaag achterwege te laten.

We starten weer in onze vertrouwde 4-4-2 opstelling met dit keer niet de junior maar de nestor op goal. We laten de bal eerst wat rond gaan om aan het kunstgras te wennen. Bij de één gaat dat sneller als de ander. De bal rolt makkelijker maar regelmatig gaat het kappen en draaien volledig de mist in. Ook de wonderspits van het vorig weekend heeft duidelijk moeite en faalt aan alle kanten. Alle kleine kansen worden om zeep geholpen en alle afstandsschoten missen doel. Zelfs de speler die wij technisch de meeste kwaliteiten toekennen weet geen potten te breken. Uiteraard ligt dit aan de bal, maar wanneer je 45 minuten de tijd hebt om aan deze k-bal te wennenmag er ook wel eens een poging op de goal komen Barry. Na 35 minuten ruimte zoeken en vervolgens struikelen over de bal besluit ik mij te laten wisselen. Misschien heeft Richard meer gevoel voor kunstgras en kan hij gebruik maken van een tegenstander die ‘hopelijk’ net zo moe is als ik. Richard blijkt van de kunstgrasgeneratie want bij zijn eerste balcontact laat hij zijn tegenstander zijn haken zien, omspeelt een volgende en levert een perfecte voorzet op onze ‘niet-falende’ spits Marthijn. 0-1!

De 2e helft zien we Egbert voor Jan-Albert in het veld komen. Jan-Albert moet koeien (ont)melken en Egbert staat klaar hem te vervangen. Zijn rondgang over sportpark De Koepel heeft duidelijk gemaakt dat er vandaag geen dameshockey is. De concentratie van Egbert is dus 100% en hij speelt een foutloze pot. Foutloos kunnen we de pot van Barry niet noemen. Hij speelt gedreven en is het gebrui-kelijke 'Dreh- und Angelpunkt' maar in de afronding laat zijn sterke been het afweten. 15 minuten in de 2e helft zelfs definitief. Alsof de ontbrekende scherpte in de afrondingen een aankondiging was voor wat te komen stond: zweepslag! Kermend van pijn rolt hij door de zwarte korrels tot we hem erop wijzen dat hij dat misschien beter niet kan doen. Jaap en Thijs moeten hem het veld uitdragen: einde oefening. We staan nu even met 10 man. Gorecht ruikt zijn kans. Eindelijk is ook die vermaledijde grensrechter vertrokken. Het is toch wat met die buitenspelsituaties. Ook wanneer mijn goal afgekeurd wordt wegens buitenspel weet ik niet zeker of dit terecht is. Moeten we dat buitenspel niet gewoon afschaffen. Het zou een hoop irritaties voorkomen. We houden goed stand. Er komt zelfs wat meer ruimte voor ons in het veld. Wanneer Thijs na een minuut of 5 het 11-tal weer compleet maakt gaat het weer gelijk op. Onze counters zijn gevaarlijker dan het drukken van Gorecht. Uiteindelijk komt er de verlossende 0-2. Weer van de voet van Marthijn die duidelijk in vorm is. Geroutineerd spelen we de wedstrijd hierna uit.

Door alle oponthoud zijn we pas om 6 uur terug bij de Fivel. Hier spoelen we de laatste bedenkelijke zwarte korrels weg met het even bedenkelijke bier. We danken de kantinecommissie voor hun geduld. Volgende week proberen we het weer. Helaas dan zonder Barry die met zijn zweepslag mogelijk langere tijd is uitgeschakeld. Sterkte Barry!
Hoog tijd voor 'wanna-be' Duitser Arne Brockmöller om zijn rentree te maken als ‘Dreh- und Angelpunkt’ bij het derde.

 

 

De Fivel 3 - De Pelikanen 5   3 - 0   ( 1 - 0 ).

Goals: 3x Roelof

Het perfect uitgevoerde 2 spitsen systeem.

Het is een feit. Na 2x in een vrij evenwichtige wedstrijd aan het kortste eind te hebben getrokken was nu aan ons de beurt om als winnaar van het veld te stappen. Hoewel ietwat geflatteerd, een terechte overwinning. Logisch dus dat de wedstrijdsecretaris loopt te smeken om een stukje. Raar dat hij dat bij de doelpuntenmaker doet. Dat is toch een beetje als de slager die zijn eigen vlees moet keuren. Het hoort gewoon niet. De dichterlijke vrijheid om fantastische goals af te doen als intikkertjes of andersom is makkelijker wanneer je ze van een afstandje hebt bekeken. Mijn handen jeuken om het belang van het team te bagatelliseren en de kwaliteit van de hattrick tot ongekende hoogte op te voeren. Het had een zo veel mooier verhaal kunnen opleveren. Fantasie is meestal mooier dan realisme.
Realisme is dat 1 op 1 situaties met de keeper moeten zitten (al is 3 uit 4 een nette score). Daarbij komt dat je de factor geluk bij eigen acties veel beter kan inschatten. Veelal schuif ik de ballen jammerlijk voorlangs, dit keer niet (al was 2x binnenkant paal close). Nee, ik ga hier verder niet te veel proza aan wijden. Het is onbegonnen werk. Daarom aandacht voor het systeem.
Het was de wedstrijdsecretaris, mede dankzij de goede opkomst bij Fivel 3, voor het eerst gelukt alle 3 seniorenteams in het veld te brengen. Ons wedstrijdformulier vertoonde opvallend veel verdedigers en middenvelders. De vraag "wie moet hier de goals maken" leek gerechtvaardigd. Mede door het ogenschijnlijk beperkte scorende vermogen begonnen we voorzichtig met een 2 spitsen systeem. Waar we normaal nogal eens te veel aanvallende dadendrang vertonen en de tik op de neus krijgen zakten we nu snel in en verdedigden we compact.
De Pelikanen had het er moeilijk mee. Waar ze elkaar achterin makkelijk konden en mochten vinden, eindigden de meeste aanvallende inspiraties in balverlies, buitenspel of niemandsland. Verdedigend stond het bij ons als een huis met snelheid op de backs (Michel, Jan-Albert, Harry) en routine in het centrum (Beno, Gerke) en dat gaf het nodige vertrouwen. Vertrouwen om het ook aanvallend op zijn tijd te proberen. Het middenveld bulkte van de creativiteit (Egbert, Bert-Jan, Barry, Thijs, Jan) wat van tijd tot tijd mooi combinatievoetbal oplevert. Met Linus en Roelof staat er flink loopvermogen voorin. Waar de één het in de bal komende aanspeelpunt is, is de ander de veelal diepte zoekende spits. Waar de één dus de aandacht eist ontstaat voor de ander ruimte. Het draaide als een tierelier.
Een eerste moment ontstaat wanneer Barry de inkomende Linus overslaat en een diepe bal geeft op Roelof. Vrij voor de goal weet hij de bal laag via de verre paal binnen te schuiven. Een vroege 1-0 die blijft staan tot de rust.
Na rust blijven we geconcentreerd spelen. De Pelikanen zoeken zonder veel succes naar de gelijkmaker en het blijft een gelijkwaardige strijd. Even lijkt Pelikanen op gelijke hoogte te kunnen komen wanneer scheidsrechter Jacob een penalty voor handspel geeft, maar deze wordt na discussie over de volgorde van overtredingen (eerst hands van Pelikanen) ingetrokken. Er knakt iets in de moraal van de tegenstander, zeker wanneer kort hierna de 2e goal van de Fivel volgt. Meer door het centrum dit keer krijgt Roelof vrije doorloop naar de keeper na een pass van Linus en wederom weet hij het buitenkansje binnen te schuiven. Goal 3 was soortgelijk volgens mij maar toen keek ik al scheel van vermoeidheid en spierpijn.
De overwinning was binnen. Niet onvermeld moet worden dat keeper Dennis zijn doel schoon weet te houden. Het was kortom een gedenkwaardige dag, mede door het aansluitende feest ter ere van de 50e verjaardag van Gert en het feit dat onze aan het 2e elftal uitgeleende spelers een belangrijke rol speelden bij de overwinning van het 2e uit bij Baflo.

 

 

Stedum 3 - De Fivel 3   uitgesteld

Goals:

De Fivel 3 - GEO 3      2 - 3     ( 2 - 1 )

Goal: Marthijn - Barry.

Omlandia 5 - De Fivel 3        3 - 1   ( 0 - 0 )

Goal: Egbert.