Home » Verslagen » 2012 - 2013

2012 - 2013

 

Woensdag 29 mei

Viboa 6 - De Fivel 4                     ()              3 - 2

Goals: 2x door Jaap.

Dinsdag 21 mei

De Fivel 4 - Corenos 4                 ()             -

Corenos kon niet met hun elftal komen alleen jongere dus verstandig om deze wedstrijd niet door te laten gaan. Wedstrijd wordt niet ingehaald.

Zaterdag 18 mei

De Fivel 4 - De Pelikanen 5         ()             -

Te weing spelers De Pelikanen, wedstrijd wordt niet ingehaald.

Zaterdag 11 mei

Wagenb.boys 3 - De Fivel 4        ( 1 - 0 )      3 - 0

Afzeggingen en blessures treffen Het Vierde elftal.                                                                           

Vrijdagavond even contact gezocht met EC hoeveel spelers er nog waren die konden (?) voetballen. Ook nu weer  belden ze zich suf om elftal rond te krijgen, er bleven 2 spelers over van het derde, Michel Keller en Peter Muurling waren bereid om mee te gaan. Zaterdagmiddag telefoontjes “we gaan rechtstreeks “ dus overige spelers stapten in de auto en vertrokken we naar Wagenborgen. Aangekomen moesten we de auto verder wegzetten als we gewend waren dat kwam omdat hun eerste elftal ook thuis speelde. Coach Jan maakte de opstelling bekend. We hadden twee goalies, Jan Kooistra weer terug naar een lange tijd afwezig te zijn geweest vanwege een schouderblessure en Gerke nog geblesseerd aan zijn kuit. Jan kooistra nam de vlag in de hand en Gerke als keeper. Eerste twintig minuten hebben we ons verslapen want er kwam geen bal op zijn plek het was net pupillenvoetbal  heen en weer. Wagenb.boys, precies tegenovergestelde, gelijk er boven op en hadden ook gelijk weer de bal maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Linus (Heineken)  liep zich stuk op de linkerkant, moest ook vaak even weer op adem komen en dan liep het ook weer. Na een half uur kwam Wagenborgen op 1-0 door niet op tijd ingrijpen caramboleerde de bal vlak voor Gerke de goal in. Ook wij kregen kansen maar helaas helaas werden deze niet afgemaakt. Het klinkt misschien raar we hadden op dat moment voor moeten staan met 2-1 of 3-1 maar ja als jullie het niet doen dan….      RUST

Peter voor Linus en de andere wissel bleef nog even aan de kant want het regende te hard, het veld werd glad maar voor bepaalde spelers kwam dat goed uit want over rechts hadden we iemand lopen die het veld even voor die tijd rolde en bij een volgende actie de bal simpel kon aannemen, koppie koppie. Onze grensrechter vlagde voor buitenspel en wel een meter, scheidsrechter had aangegeven dat hij het wel had gezien maar toch de goal goedkeurde zodoende stonden we achter met 2-0. Laatste 20 min werd het droog en Michel werd gewisseld door Slome. Ook Jan Kooistra kwam in het veld voor Harrie, tussentijds was het al 3-0 geworden, ging één keer mee naar voren toen de scheids voor einde wedstrijd affloot . Dan maar lekker douchen, jammer bbrrr het was waterkoud, heb gehoord dat er nog meerdere spelers zich hebben gedoucht in Zeerijp.

 

Zaterdag 04 mei

De Fivel 4 - Poolster 4      (1-0)     1 - 1

 

Aanvangstijd veranderd naar 12.30 uur. Iedereen was op tijd aanwezig dus konden we de opstelling invullen. Harrie, Harrie hebben jullie kleren meegenomen uit Leermens, nee antwoorde Harrie die gelijk naar Wolter keek. Wolter schudde met zijn hoofd van nee, harrie belde gelijk naar huis die frank aan de lijn kreeg en vroeg “zou jij bij jan Brik willen langs gaan en de voetbalkleren ophalen”.  Tegen 12.15 uur klopte frank aan de deur en de heren begonnen zich om te kleden. Coach Jan liep bij de spelers lang om te vertellen wat hun plaats was deze middag. Wolter en Thijs zouden dus op de bank plaats nemen omdat ze net van blessure terug kwamen. Ook onze gasten waren reeds aangekomen met 4 A-junioren dat verwonderde ons want de afspraak was toch …..!!!. Gerke had afgezegd maar morgens heeft ie een gesprek gehad met onze coach die hem wel in de goal wou hebben dan heb je altijd een man meer.

Wedstrijd.

Het was aftasten en ook Poolster moest zijn draai vinden. Op ons middenveld centraal met Alderik en Arne liep het goed waardoor ons linkshalf meer in balbezit kwam maar helaas (thijs had geteld) 6 keer achterelkaar de bal in de voeten van de tegenstander speelde. 15 min gespeeld kreupelde hij naar de zijlijn om zich te laten vervangen (spierscheuring dus). Linus, zijn vervanger, liet even zien dat hij aanwezig was, meerdere spelers van de tegenstander lieten hem dan ook spelen. Na 22 minuten kwam de 1-0 een mooie aanval over rechts werd de bal voor de goal gebracht waarna Chris heel beheerst de bal in de goal werkte. Ook Gerke kreeg een paar ballen op goal die hij prima stopte. Poolster werd meest gevaarlijk doordat wij de ballen mekaar niet in de voeten speelden dus balverlies.  RUST 1-0

Gert gaf aan om gewisseld te worden die plaats nam Benedickt in. Er bleven nog twee wissels over waaronder Thijs die aangaf “moet ik aangeven wie er gewisseld moet worden” maar na 12 min werd hij dus ingebracht voor Harrie (sorry Harrie). Kansen waren er, Jaap ging er twee keer alleen op de keeper af maar kwam verkeerd uit en speelde Chris helemaal verkeerd aan waardoor deze kans ook te-niet werd gedaan. De mooiste was voor Alderik die helemaal vrij kwam voor de goal, de bal in de rechter zijnet wou schieten maar helaas kwam ie op de paal. Laatste kwartier kam Slome nog in het veld en die stond er nog maar een paar minuten  in en zag dat een speler (A-junior) Poolster over rechts eerst Klaas uitspeelde toen Thijs uit de verdediging lokte, hem op verkeerde been zette, en met een strak schot Gerke passeerde.  Scheidsrechter Langeland nam de fluit in de mond en blies einde wedstrijd . In de kleedkamer stond een bred met gerstenat die aangeboden werd door Henk Schipper vanwege zijn verjaardag (60) jaar.           Eindstand  1-1.

Toch is er een kanttekening:     

                       Wissel staan of gewisseld worden zal je moeten accepteren.

                                    Want winnen of verliezen” doe je met elkaar” .

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 20 april

Corenos 4 - De Fivel 4       (0-1)    4 - 1

Goal na 25 min door Jaap.

Een bere slechte wedstrijd op alle fronten dus de rest kan je zelf wel invullen.

Nog 5 wedstrijden te gaan en dan ........?

Zaterdag 13 april

Sneu verlies voor het 4e tegen Stedum 3 (3-2).

 

De verwachtingen voor de wedstrijd tegen Stedum waren niet al te hoog gespannen, want de laatste wedstrijden tegen hun 3e gingen immers kansloos verloren, waarbij uitslagen als 6-0 of 7-2 geen uitzonderingen waren. Bovendien hadden we een zeer smalle selectie waarin o.a. Jakob, Arne en nr. 9 ontbraken. Eerst maar eens het keepersprobleem oplossen, en unaniem werd besloten dat Linus in de goal zou staan. Spannend was nog wel even of het tenue en de handschoenen zouden passen, maar ook dat werd opgelost. Als enige wissel werd Ricardo (bedankt) aan de selectie toegevoegd, en vertrokken we toch vol goede moed naar Stedum. Waarom zouden wij niet eens een keer voor een verrassing kunnen zorgen. Kop d’r veur en broezen, pom, pom, pom.

In de kleedkamer aangekomen werden we getrakteerd op een oorverdovend stukje muziek, en dat was nou net datgene wat we nog nodig hadden.

Mouwen omhoog (het was tenslotte mooi weer) en spelen maar.

Hoewel Stedum een veldoverwicht had, werden ze echter nauwelijks gevaarlijk. Gepraat werd er amper door ons in het veld, gewoonweg, omdat we daar geen tijd voor hadden en uiterst geconcentreerd moesten blijven spelen. Alweer een pluspunt dus!!  De verdediging met Gerke daar nog weer voor stond goed, en als er dan eens een bal richting doel kwam, dan wist Linus daar wel raad mee. Een geruststellende gedachte, dat onze spelers zo all round zijn. Halverwege de 1e helft kwam de keeper van Stedum voor de 1e keer in balbezit, maar pas nadat hij de bal uit het doel had gevist. Beno wist hem namelijk met een sublieme boogbal te verschalken(0-1).

Je zag de verbaasde gezichten van de Stedumers, die helemaal asgrauw werden, toen we kort voor rust opnieuw scoorden. Gerke nam de vrije trap, Jan Brik knalde de bal voor het doel, en de Grijze Wolf gleed hem razend snel binnen (0-2). De snelheid van de Grijze Wolf werd mede veroorzaakt doordat Bram!! hem een flinke trap meegaf, en dat scheelt toch gauw een metertje.

Het gevolg was echter wel, dat Ricardo zijn opwachting mocht maken, en de Grijze Wolf al mopperend het veld geblesseerd moest verlaten.

Ook in de 2e helft wisten we Stedum redelijk ver van het doel te houden, en kregen ze opnieuw geen kansen. Met een paar snelle counters van ons hadden we de voorsprong misschien nog kunnen uitbreiden, maar de vermoeidheid begon zijn tol te eisen, en daardoor ook de nauwkeurigheid.

Als een donderslag bij een heldere hemel kwam daar dan toch een tegendoelpunt. Onhoudbaar voor Linus verdween een afstandsschot in de rechterbovenhoek (1-2). De klok op de Stedumer toren had al 4 geslagen, en dus waren er nog maar 10 minuten te spelen. Enkele minuten later stond het echter al 2-2. Slecht uitverdedigen stelde een Stedumer in staat om van 

dichtbij te scoren. O.K. – ook een gelijkspel zou een goed resultaat zijn, maar daar dacht de scheidsrechter toch iets anders over. Al struikelend over zijn eigen benen viel een speler van Stedum binnen de 16 tegen Harry aan. De scheids speelde even voor Sinterklaas en gaf als cadeau een strafschop aan de gastheren.

Die werd uiteraard in dank aanvaard, en zo stond het plotseling 3-2.

Natuurlijk was iedereen van ons “not amused” met het optreden van de scheids, maar je doet er niets meer tegen, en je zult je erbij neer moeten leggen. Hoe moeilijk dat misschien ook is. Maar…….als er dan een paar spelers van ons uit eigen beweging het veld verlaten en niet verder willen spelen, dat gaat mij toch veel te ver. Je dupeert niet alleen je ploeggenoten daardoor, maar je zet jezelf ook nog eens vreselijk te kijk. Ontoelaatbaar gedrag!!!!! De Grijze Wolf kwam al strompelend alsnog weer in het veld, maar de strijd was gestreden. We voelden ons echter de morele winnaar, al ging de wedstrijd dan ook als een nachtkaars uit.

 

Grijze Wolf. 

 

 

Zaterdag 06 april

Eemsboys 5 - De Fivel 4    (0-2)     1 - 3

Geen verslag alléén coal-scores. 1-0 en 2-0 Jaap en de 3-1 Richard.

Zaterdag 30 maart.

GEO 4 - De Fivel 4             (4-0)      6 - 0.

 

Zaterdagmorgen 07.10 uur zag de wereld er wit uit en diverse jeugdwedstrijden waren dan ook afgelast. In Delfzijl bleef het maar sneeuwen en dacht dit gaat niet goed komen. Om 12.00 uur dan maar even kijken of het doorgaat en ja hoor “It giet oan”. Linus, hij kwam me ophalen in een zwarte bolide, reden we naar Zeerijp om het tweede elftal aan te moedigen, daar aangekomen stond onze coach Jan al ons op te wachten hij gaf aan dat er diverse spelers vanmiddag niet aanwezig konden zijn. Ziek op vakantie dat was het gesprekstof hedenmiddag, zelfs tijdens de wedstrijd. Papieren in orde gemaakt en vetrokken we naar Garmerwolde inclusief met 3 A-junioren, tweede elftal stond toe voor met 2-1. Aangekomen werd wedstrijdformulier ingevuld en tevens werd aangegeven door Jan dat we 3 A-junioren mee hadden. Goed maar toch, terecht natuurlijk, konden we beginnen alleen Arne was nog niet aanwezig ? Plotseling ging de deur open en jahoor Arne kwam binnen helemaal uit Groningen op de fiets, een prima prestatie dacht ik zo. Ja zei Arne dat ie stond te wachten bij de sluisdeuren en niet verder kon, berichtje via telefoon dat het klopte.

Wedstrijd was nog maar net begonnen en de bal lag al achter onze keeper en ja hoor ze hadden nog steeds de "Oele" die klonk nadat er een goal gescoord werd door de thuisploeg die dus vanmiddag 6x klonk. Na een half uurtje kwam de eerste wissel al aan, Thijs had al een paar ferme sprintjes getrokken en kwam in ademnood dus werd Tim zijn vervanger en even later werd Chris lelijk geraakt dat hij ook niet verder kon spelen, vervanger Ricardo deed prima zijn werk als middenvelder. In de rust stonden met 4-0 achter en waren we erover eens waar het aan lag, dus tweede helft werd Linus, nee nee het lag niet aan Linus maar toch gewisseld door Jeffry, prima linkspoot en goeie techniek speelde vaak simpel zijn tegenstander uit. De A-junioren lieten toen even zien waarom ze meegingen. De tegenstander werd onder druk gezet en zo kregen we kansjes, de mooiste was een vrije trap van Gerke die zag dat de keeper de bal voor de voeten van Harry stompte maar helaas ging de bal de verkeerde kant van de paal. Een incident op het veld !!!!!, Klaas liep naar de dug-out en vroeg aan Linus of hij nog even wou voetballen zo niet dan zou hij volgende week niet kunnen spelen vanwege kuitblessure, mietje dacht ik zo. Einde wedstrijd.  Een 6-0 verlies tegen GEO was niet zo erg maar dat er geen spelers van andere elftallen ons niet konden helpen dat is toch een beetje raar, zodat Henk en Dirk Jan uit nood een beroep moesten doen op de A-junioren waarvoor hartelijk dacht ik zo.

En ja hoor 3e helft hadden we weer gewonnen niet op het veld maar met pr……..,.

Volgende week Eemsboys 5 uit hopelijk zonder de sneeuwbuien in Delfzijl.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 16 maart.

De Fivel 4-Loppersum 4          2 – 2    (1 – 1 ).

 

Wij begonnen sterk aan de wedstrijd en de 1 -0 kon dus ook niet lang uitblijven.

Jaap werd in de zestien aangespeeld maar werd  nogal hardhandig onderuit geschoffeld strafschop dus deze werd door Gerke feilloos ingeschoten 1-0. 

Hierna werd Loppersum wakker en zette ons onder druk en kwam dan ook terecht voor de rust nog op gelijkte hoogte door Wildeman.

Na de thee begonnen we met 3 verse krachten en kwamen we dan ook verdiend op een 2-1 voorsprong door een mooi doelpunt van Jan Brik.

Wij bleven Loppersum onder druk houden maar konden de wedstrijd niet voortijdig beslissen Chris schoot nog wel op de paal .

Maar door een misverstand in de verdediging kwam Loppersum weer op gelijkte hoogte en weer was Wildeman de doelpunten maker

En zo eindigde de wedstrijd in een terechte 2-2 gelijk spel.

 

Coach Jan.

 

Zaterdag 09 maart.

De Fivel 4 - De Heracliden 4    1 - 5   rust (0 - 2 )

 

Jammer, jammer en nogmaals jammer. Wedstrijd tegen De Heracliden was de uitslag een beetje geflatteerd. Natuurlijk speelde De Heracliden makkelijker en verzorgder als wij maar daar stond een stukje vechtlust tegenover. Verassingen waren weer aan de orde w.b.t. de opstelling zo werd Linus als laatste man gepositioneerd waardoor het middenveld versterkt werd met Gerke. Teleurstelling voor twee spelers die altijd op de training aanwezig zijn en nu reserve moesten staan.

Wedstrijd.

De Heracliden probeerde gelijk vanaf begin ons onder druk te zetten. Opbouw van ons ging redelijk doch doordat veel simpel balverlies werd geleden werd het gevaarlijk voor de goal zoals na half uur spelen. Een hoge voorzet werd verkeerd beoordeeld door ons achterhoede en een speler van Heracliden miste de goal om een haar. Even later was het dan zover ook nu een voorzet over rechts,Thijs had verwacht dat de keeper uit zijn goal kwam maar dat gebeurde niet, zodat de spits een halve meter boven Thijs uit kwam en de bal op de goal kopte en de keeper kansloos liet, 0 – 1. Ook wij hadden kansjes de grootste was voor Chris die na een scrimmage de bal voor het intikken had. Met nog 10 minuten te spelen was er een voorzet over rechts die hoog voor de goal kwam waarbij de spits weer hoger sprong als ons achterhoede en de tweede treffer liet aantekenen, rust.

Met Wolter nu als laatste man en Linus op de bank werden er nog twee spelers vervangen door Gert en Bram. We probeerden nog wat druk te zetten wat resulteerde dat Heracliden bijna niet meer uit de verdediging kwam. Er moest een goal komen voor ons want ze werden moe, ja wij ook hoor, de bal kreeg men niet uit het strafschopgebied waarna de bal voor Gerke zijn voeten kwam en droog uithaalde 1-2. Na de aftrap gelijk weer druk zetten en proberen  de 2-2 eruit te halen alleen het gebeurde niet zodat Heracliden de 1-3, 1-4 en de 1-5 scoorden. Jammer, jammer en nogmaals jammer. Na afloop was er één groot pluspunt, dat iedereen deze middag met plezier heeft gevoetbald, nee niet de uitslag maar dat we mekaar respecteren dan hou je plezier op het veld.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 02 februari.

Noordpool 4 - De Fivel 4           6 - 5   rust (4 - 1 )

Noordpool uit en hoe laat moeten we spelen gelukkig was de aanvangstijd 14.30 uur dus geen 16.50 uur. Aangekomen op het sportpark, was koud hé nr 9., zochten we de warmte in de kantine. Gerke en Jan Bosma waren aan het invullen wedstrijdformulier rest ging zich omkleden en sprak men hoe we moesten spelen op kunstgras. Opstelling gemaakt door Aart die er op hamerde om gelijk er boven op te zitten zodat Noordpool weinig speelruimte kreeg. Aangekomen op het kunstgras om te kijken hoe het erbij lag.

Aftrappen dan maar en gelijk de aanval zoeken. Het was eerst een beetje wennen maar geleidelijk werd het beter. Er werd veel over rechts gespeeld waardoor de linkerkant teveel naar binnen kwam zodat we bij balverlies werden  weg gespeeld door de aanvallers van Noordpool. Voorbeeld was de 1-0, bal word scherp voorgezet en onze verdediging kon de bal niet onderscheppen zodat de spits de bal tegen zijn knie kreeg de goal in. Kregen we dan geen kansen, jawel zeker alleen waren we te wild en te gehaast. Uit een corner werd het 1-1, de bal draaide prima voor en verdween achter de goalie. Door slecht uitverdedigen werden we verast met de 2-1, 3-1 en de 4-1.  RUST In de kleedkamer gingen Bram en Gert douchen terwijl Thijs en Bert Jan hun trainingskleren uit deden. Tweede helft was net begonnen toen we op 4-2 kwamen, bal werd rond gespeeld en beheerst afgemaakt. Arne liet het er niet bijzitten en soleerde door de verdediging van Noordpool en af te maken met een schuiver 4-3. Een vrije trap werd in tweede instantie keihard ingeschoten door Gerke zodat we op 4-4 kwamen. Ook Noordpool kreeg kansen maar onze goalie (de zoveelste) ramde ze uit de goal. Bij 4-5 "nu gaan ze eraan" dachten we doch de scheidsrechter floot voor buitenspel van Grijze Wolf, geloof d'r geen barst van, maar ja. 5-4 werd het toen Thijs de bal tegen zijn handen kreeg dus strafschop die benut werd. Veerkracht van Het Vierde, hebben we soms ook, lieten we de 5-5 aantekenen, was de bal de doellijn passeert Ja/Nee dus de scheids i.o.m. vlaggenist die had het niet gezien dat de bal daadwerkelijk de doellijn was gepasseerd. De scheids liep naar het midden en keurde de goal goed onder protesten van diverse spelers Noordpool waarbij er één speler de scheid dan ook letterlijk en figuurlijk zwart maakte. Tja dan verwacht je van de scheids "oké 90 min gespeeld einde wedstrijd" maar dat ging niet gebeuren want men kon zien dat er een overwinning eruit moest komen voor Noordpool en dat gebeurde dan ook. In de 95e min werd de bal voorgetrokken vanaf de achterlijn door de benen van verdedigers rolde de bal goal in ddduuusss 6-5. Zuuuuuuurrrr.

 

 

 

 

Zaterdag 17 november.

De Fivel 4 - Wagenb.boys 3     1 - 3    rust (1 - 0).

 

Het is alweer een tijdje geleden maar zaterdagmiddag stonden we op het hoofdveld aangetreden tegen Wagenb.boys 3. Zonnetje scheen en we waren allen in een goede doen (dachten we). Nog even op de foto, vorige was wat wazig en kon men niet zien wie is wie. Oké dan de wedstrijd. Opstelling was weer gemaakt door Jan Bosma en nam de vlag ter hand. De scheids floot voor aanvang van de wedstrijd. Na een kwartiertje spelen zagen wij (reserve spelers) dat hier vanmiddag 3 punten waren te winnen van Wagenb.boys en kregen ook een paar kansjes maar nog niet van OOOOHHH daar gaat ie. Toch kwamen op 1-0 door een magnifiek  hakje van Grijze wolf. Het spel werd meest gestreden op het middenveld  en dat kostte veel kracht. Harrie was voorstopper en deed dat prima, de afwezigen Beno en Arne kunnen dus gerust weer een vrije dag opnemen. Doordat Klaas Gast veel met de aanvallen bemoeide kwam  Wagenb.boys er bijna niet meer uit. Tegenstander van Klaas wist niet waar hij moest lopen want zo zie je hem linksback en dan speelt  ie maar zo linksbuiten dan is het ook logisch dat deze man gewisseld werd.

        Rust

In de kleedkamer waren er diverse spelers die maar graag gewisseld wilden worden  dus werd Thijs gewisseld voor Gert en gaven de 3 reserves aan laat nog maar even doorspelen want we stonden voor met 1-0. Ook Wagenb.boys had gewisseld met jongere spelers en hadden 2e helft een groot aandeel zodat wij meer onder druk kwamen. Goed de tweede helft begon en na een tijdje kon je zien dat er meerdere spelers de vermoeidheid begon op te spelen. We probeerden vanuit de achterhoede een aanval op te zetten die op het middenveld verloren werd door knullig balverlies. Wagenb.boys kwam in balbezit en met een één twéé werd ons achterhoede weg getikt  1-1. Wisselen riep men op het middenveld en coach Jan hield Bram eruit en Jakob nam zijn plaats in ook hij kon er niet voor zorgen dat de druk weg nam. Klaas was ook leeg volgens de coach en wisselde hem voor Richard. Klaas liep halverwege het veld keek achterom en zag Wagenb.boys scoren en met een kleine grijns kon je op zijn gezicht aflezen, ha ha ”bij mij was het 1-1”. Even na de tweede goal ging Jaap er ook nog uit zodat we bijna geen aanspeelpunt meer hadden in de voorhoede. Met nog 4 min te spelen haalde Richard hard uit die rakelings naast de paal ging en dat was het dan ook. Wagenb.boys speelde rustig de resterende tijd uit en kwam nog op 1-3 voor door de snelle en behendige speler toen was het afgelopen.     

                                                                         Hoe nu verder

Nr: 8

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 03 november.

Pelikanen 5 een maatje te groot voor het 4e (3-0).

Alles was er aan gedaan, om ervoor te zorgen, dat het 4e een gunstig resultaat zou behalen in de uitwedstrijd tegen De Pelikanen 5.

Zo was o.a. op ons verzoek de wedstrijd van Stedum tegen TEO door de consul afgelast, omdat Aart dan als hulpcoach met ons mee zou kunnen gaan. Met Aart erbij hadden wij immers nog nooit een wedstrijd verloren. Bovendien had ik na de wedstrijd van ons 1e tegen de Damsters met enkele veteranen afgesproken, dat ze het rustig aan zouden doen, en ook de scheidsrechter zou af en toe een oogje dichtknijpen. Als beloning zouden zij een paar heerlijke paardenworsten ontvangen!!!!

Voor aanvang van de wedstrijd heb ik in de kleedkamer de worsten aan de spelers overhandigt, maar kreeg toen ook in de gaten, dat de spelers met wie ik de afspraak gemaakt had, niet eens speelden deze middag!! Hopelijk hebben ze wel genoten van de worst. Er zijn weinig elftallen meer in onze competitie, die, vergeleken met ons elftal,  nog een hoog gehalte 50/60 plussers hebben. Voor ons wordt het dan ook steeds moeilijker om alles te kunnen bijbenen, en zal er binnenkort op de jaarvergadering na de voorgestelde royementen van nr. 9 drastisch verjongd gaan worden.

Werd er ook nog gevoetbald deze middag?? Jazeker wel, vooral door de Pelikanen en af en toe ook door ons. Het begin was zelfs zeer redelijk. De verdediging onder aanvoering van Gerke en de sterk spelende Linus daarvoor, stond goed en gaf weinig kansen weg. De beste kansen waren in die beginfase zelfs voor ons. Zo krulde Jan Brik de bal op de kruising, en kopte Bram na een vloeiende aanval rakelings naast. Nr. 9 hield de verdedigers van onze tegenstander voortdurend bezig, maar helaas voor hem en voor ons leidde dat niet tot een doelpunt. Halverwege de 1e helft kwam de ommekeer. Onnodig balverlies op het middenveld was de inleiding tot een tegengoal. De bal werd onmiddellijk diep gespeeld, onze vlaggenist was - in tegenstelling tot onze verdedigers- van mening dat het geen buitenspel was, en het stond 1-0. Daarna dicteerde de Pelikanen het spel, en via een afstandsschot kwam er vlak voor de rust de 2-0 op het scorebord.

In de rust probeerde Aart ons door een donderspeech nog weer wat op te peppen, maar het echte geloof in een goede afloop was er nauwelijks meer. Vooral ook, omdat nr. 9 de 2e helft niet meer beschikbaar zou zijn. Toch begonnen we ook de 2e helft niet onaardig, maar toen ook Wolter nog uitviel, was het eigenlijk over en sluiten maar.

Het was dan ook niet verwonderlijk, dat de Pelikanen via een mooie kopbal de 3-0 scoorde. Het had nog erger kunnen worden, toen Arne een doorgebroken speler neerhaalde en scheids Heino gedecideerd naar de stip wees. Volgens Arne maakte hij de overtreding om te zien hoe goed Jan Kooistra is in het stoppen van een penalty!!

Heel goed dus, want voor de 2e keer dit seizoen ranselde hij de bal uit het doel.

Zodoende werd 3-0 ook de eindstand, en moesten we heel eerlijk bekennen, dat we een kansloze nederlaag hadden geleden.

Ondanks Aart (sorry jongen) en de paardenworst.

 

 

Grijze Wolf.

 

 

 

 

 

Zaterdag 27 oktober.

De Fivel 4 - GEO 4   1  -  0   ( Rust 1 - 0).

 

Het eerste wat we opmerkten toen onze gasten uit Garmerwolde arriveerden was hun leeftijd. Eindelijk eens een team zonder jonge broekjes die misschien wel niet zo goed kunnen voetballen maar wel erg snel zijn. Niet dat wij niet snel zijn maar toch.

 

De afspraak die aan het begin van vorig seizoen gemaakt was is men nu een jaar later bij veel verenigingen alweer vergeten. Maar dit terzijde.

Jakob wilde graag een nieuwe foto voor zijn site, dus eerst naar buiten voor de fotoshoot.  Daarna gauw omkleden en na het aanhoren van de opstelling naar het veld voor de warming up. Nr. 9 zou samen met Linus op de bank plaatsnemen terwijl Gert de vlag zou hanteren. Ook Jakob wilde zich graag wat sparen. Na onze wedstrijd zou hij proberen om het derde naar een overwinning te fluiten. Wat helaas mislukte wat later bleek. Tijdens het warmlopen bleek dat onze scheidsrechter wat aan de late kant was. Linus en Wolter zouden de leidsman bij binnenkomst ontvangen en direct wijzen op de aanvangstijd. Dit viel echter niet in goede aarde bij de onpartijdige. Hij zou zich zeker niet laten beïnvloeden door een paar spelers en begon met de wedstrijd wanneer het hem paste. De toon was gezet. Wat bleekjes en van slag meldden beide spelers zich weer bij hun team. Vooral Linus was dusdanig onder de indruk van het voorval dat hij tijdens de wedstrijd niet aldoor bij de les was en ook wel eens wat anders dan de bal raakte. Kan gebeuren natuurlijk. Al dachten de GEO spelers hier anders over.

Tijdens de wedstrijd die wat op en neer ging bleek dat wij zeker niet voor onze tegenstanders onderdeden. Al kwamen er aan weerszijden niet echte scoringskansen.

Totdat Wolter, in een moment van opleving, Tonnis in de diepte kon aanspelen. Tonnis op zijn beurt  een afgemeten voorzet wist te versturen richting Grijze Wolf, die vrij voor het doel stond. Op dat moment weet je het al, die hangt, en kun je teruglopen naar je eigen helft voor de aftrap.

Ook na de rust met verse krachten in het elftal lukte het ons niet om de score te verhogen. Wat wel verhoogde was de irritatie in het veld. Jaap, net in het veld gekomen werd onder de grasmat geschoffeld. Tonnis die een geweldige rush begonnen was werd gestopt met een houdgreep waar Anton Geesink (zou hij nog leven) jaloers op zou zijn. Niet altijd lukte het de scheidsrechter hier goed op te reageren wat de irritatie alleen maar verhoogde. In de 85e minuut deed hij dan ook wat hij al eerder tijdens de wedstrijd had verkondigd. En dat leverde ons onze derde overwinning van het seizoen op. En ….. We hadden de nul gehouden.

 

 

 

Zaterdag 20 oktober.

 

De Fivel 4 - Eems Boys 5   4 - 3 (rust 3 - 2 ).

 

Wedstrijd De Fivel 4 – Eemsboys 5 stond gepland voor 3 november i.v.m. de drukke programma werd deze wedstrijd vanmiddag gespeeld. Onder leiding van Henderikus, speciaal in scheidsrechtertenue, gespeeld. We begonnen goed aan de wedstrijd dus geen lange passes maar de bal in de ploeg houden wat  na 10 minuten beloond werd met een goal. Bal werd snel vanuit de achterhoede ingeleverd bij Gerke die Jaap (niet in buitenspel) aanspeelde en op de keeper afkwam, beheerst uitspeelde en de 1-0 aan liet tekenen. Ook Eemsboys kreeg een paar kansjes doch Jan de Vries voorkwam dat men. Het was afwachten wanneer de 2 – 0 viel, kansen waren aanwezig maar troffen geen doel. Na 20 min werd Eemsboys wat sterker op het middenveld dat kwam omdat we positioneel verkeerd stonden en dan gebeurde waar we al bang voor waren de 1 – 1. Oké, dat kan gebeuren dan maar weer de aanval zoeken om de 2 – 1 te scoren en dat lukte. Een voorzet over de rechter kant bereikte niet Jaap maar Thijs die de bal voor zijn linkerbeen kreeg, niet de sterkste, maar scoorde beheerst. Tonnis moest al een paar keer ingrijpen maar deed dat uitstekend gezien de linksbuiten razend snel was. Arne kreeg op het middenveld de bal aangespeeld en probeerde zakdoek Lammert uit te spelen dat lukte niet, veroverde de bal weer van de back en met een droge knal scoorde hij de 3 – 1 en toog met gebalde vuist  van "YES we CANN"  naar zijn medespelers om de felicitaties in ontvangst te nemen. Manfred werd ingebracht voor Gert, die eventjes buiten adem was. Twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft werd ons achterhoede weggetikt doordat het niet op tijd uitstappen één tweetje werd opgezet en beheerst de 3 – 2 scoorde die door Aart het werd opgehangen, hij kon er wel/niet bij ?.                               RUST.

In de rust werden de mannen aangesproken door de coaches Jan Bosma en Aart. Aart had het goed voor elkaar want zijn tactische aanwijzigen werden begrepen want iedereen knikte met zin hoofd van ja ja ja. Thijs trok zijn trainingsjas aan en Richard nam zijn plaats in gelijk kwam hij in duel met Lammert, keek even om zich heen waar ben ik pakte de bal van hem weer af en leverde de bal weer in bij zijn medespelers, klasse wat een instelling. De volgende wissel werd aangekondigd, NEE dus mocht niet van de scheidsrechter. Klaas kreeg de opdacht om in te gooien van Johan en had niet in de gaten dat hij gewisseld werd, jammer misschien een gehoorapparaat???.  Hij was er net uit en door balverlies en te langzaam omschakelen van ons achterhorde kwam Eemsboys op 3 – 3. Even ervoor kwam Jacco alléén voor Jan  met een aantal medespelers kon hij de bal op zij leggen maar hij verkoos door zelf te willen scoren en met een katachtige zeef voorkwam Jan een tegengoal. Met nog 10 en halve minuut te spelen kregen we een vrije trap even buiten strafschopgebied die door Gerke keihard werd ingeschoten en onder de voeten van meerdere spelers en keeper het doel in en zo verscheen de  4 – 3 als einduitslag. Dit was voor Eemsboys de genadeklap want de rest van de speeltijd werd er niet meer gescoord. Voor het Vierde is dit na 5 nederlagen op rij een opsteker want zaterdag tegen GEO zullen we er weer tegenaan moeten.

 

Gr. Slome

 

 

 

 

Zaterdag 13 oktober.

 

 

Heracliden 4-De Fivel 4  8-2

Afgelopen zaterdag werd ons de oren gewassen door een vernieuwd Heracliden team, dat het zonder twijfel dit jaar goed gaat doen in de veteranenklasse. De echte oudjes zijn opgeruimd (dan wel geroyeerd) en een team van begin veertigers wist elkaar goed te vinden. Wij kwamen nog wel verrassend op voorsprong doordat de Grijze Wolf vakkundig een lepe steekpass van Wolter Winkel langs de keeper in het net schoot, maar daarna was het heel lang eenrichtingsverkeer naar het doel van de Fivel. Gebrek aan snelheid, aan technisch vermogen en aan slimheid brak ons op. Dat resulteerde in een ruststand van 4-1. Na de thee was het welhaast nog slechter. Ook toen scoorde de Heracliden nog 4x. Wij stelden daar één doelpunt tegenover uit een strafschop van Jakob, nadat nr 9 door de keeper was getorpedeerd. Op het eerste oog een wedstrijd om snel te vergeten, maar niet zonder het vermelden van enkele wijsheden van Johan Cruijff die de Fivel 4 vanaf nu elke volgende wedstrijd paraat dient te hebben: “Als ik iets eerder begin te lopen dan een ander, dan lijk ik sneller”, en “Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen”, en, tot slot voor deze keer: “Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal”.

Zaterdag wachten de Eems Boys-mannen, die het nog slechter doen dan de Fivel. Als dat geen punten oplevert, zijn royementsverzoeken van mijn zijde op de aanstaande ledenvergadering onvermijdelijk.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 6 oktober

De Fivel 4 – Stedum 3     0  -   6

 

Om 12.30 uur moest Jan nog even een opstelling maken, we waren bijna allemaal aanwezig. Tja hoe zet je ze neer want er kan maar 11 spelers spelen en daar kwam nog bij dat Gerke afgezegd had vanwege onwillige spier. Manfred nam de plaats in en onder zijn coachen probeerde hij de mensen aan het werk te zetten. In het begin van de wedstrijd kon men al zien dat er spelers waren die het balgevoel misten,een bal inspelen over 3 meter moet toch op ons niveau aankomen en dat lukte gewoon niet. Na een kleine kwartier te hebben gespeeld kwam Stedum wel heel gemakkelijk op 0-1. Net als anders kop omhoog en proberen de gelijkmaker te realiseren. Wij kregen ook wel kansjes maar dat was het dan ook. Stedum liet de bal gemakkelijk door het elftal rollen, men was gewoon slimmer. Na 25 min werd het 0-2 door een foutieve pass van één van ons, wie maakt niet uit. Bij rust was het 0-3 even uitblazen. Tweede helft 3 spelers gewisseld en dan maar eens kijken of het beter zou gaan lopen. Plubliek was massaal aanwezig om naar onze kunsten te kijken helaas was dat niet van lange duur want Stedum scoorde 0-4 en men dacht van dit komt toch niet meer goed. Verdere details maar heel kort 0-5 en 0-6. Volgende week zaterdag spelen we uit tegen De Heracliden en geloof me als we op deze voet doorgaan, kijk dan maar eens op de ranglijst dan verdien je het ook niet.

Derde helft moet ik zeggen: “Geweldig” wat er gebeurd is en daarvoor wil ik jullie allen hartelijk danken.

 

nr. 8

Zaterdag 29 september

sc Loppersum – De Fivel  5-4

De Fivel 4 speelde in een interessante 4-4-2-formatie. Alle spelers probeerden zich tijdens de training in de basis te spelen, maar dit elftal kreeg van de coach Jan Bosma de voorkeur: jan - linus, Gerke, Beno, Klaas- Bram, Tonnis, Wolter, Harry - Jan, Chris.

In de 20e minuut kwam De Fivel met 0-1 voor te staan. Na een voorzet van rechts stiftte Gerke Reiffers de bal over de uitgelopen keeper, die tevergeefs naar de bal grabbelde. Loppersum maakte in de 26e minuut een snelle aanval van de linkerkant van het veld af, door de bal net langs de keeper in het doel te schuiven: 1-1. In de 23e minuut werd Wolter Winkel vervangen door Jan de Vries. Het was zeker weer je kuit Wolter?? De Fivel nam na 35 minuten de leiding met 1-2, doordat Tonnis Slager na een actie via de linkerflank de bal met een mooie curve in de bovenhoek plaatste. Peter Wildeman van Loppersum kwam in de 38e minuut van links in met een onnavolgbare reeks kap- en draaibewegingen. Zijn wervelende show werd op de tribune geestdriftig ontvangen, zeker toen hij die wist af te ronden met een doeltreffend schot. Met 2-2 was het weer gelijk. Met 2-2 zochten de spelers de kleedkamer op voor de rust.

In de rust moest helaas Beno gewisseld worden om niet te laat te komen voor zijn rol als torenwachter in de stad.
De keeper van Loppersum stond erg raar te kijken (en wij ook), want Bram van Dam zijn vrije trap boog op het allerlaatste moment af richting kruising, zodat wij opnieuw de leiding namen met 2-3. Doordat Linus Beno verving als voorstopper werd het voor de spits van Loppersum iets makkelijker. Het gevolg was dat hij vrij snel na de 2-3 de 3-3 maakte. Jan de Vries verraste de Loppersum in de 59e minuut met een ingestudeerde vrije schop die in de verre hoek belandde: 3-4 voor De Fivel. In de resterende minuten scoorde Loppersum nog 2 keer waardoor de eind uitslag op 5-4 werd. Helaas weer geen punten.

Als verdediger van het 4de wordt het toch tijd, dat we zorgen dat we minder doelpunten tegen krijgen, anders wordt het een heel lastig seizoen. Het idee is om metsel les van Klaas Gast te krijgen om voor de volgende wedstrijden ons doel dicht te metselen.

P.S. Als onze aanvallers vandaag 2 doelpunten meer hadden gemaakt waren we ook als winnaars van het veld gegaan.

Mvg nummer 12 als Jan Bosma niet als veldspeler begint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 22 september

De Fivel 4  -  Viboa 6    eindstand 2-3

Met voortekenen van de herfst als decor , redelijk wind maar tijdens de wedstrijd geen bui, werd deze wedstrijd afgewerkt. T.o.v vorige week waren er weer wat wisselingen in de opstelling. Gerke ,Linus,Tonnis en Thijs waren aanwezig terwijl Arne,Bram,Manfred, Aaldrik,Henk en Jaap er niet bij waren. Desalniettemin werd vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen een tegenstander waarvan  we op voorhand weten dat er leuk tegen kan worden gespeeld.

Dat leuk tegen spelen zullen onze tegenstanders ook gedacht hebben. Wij waren in staat om tegen de wind redelijk wat kansen af te dwingen. Pech in de afronding, maar ook misschien het ontbreken van de echte killersmentaliteit deze middag , maakte dat een oude voetbalwet boven kwam drijven.Viboa toonde zich als een tegenstander waar routine in schuilt.  Een te korte  terugspeelbal van Harry was de inleiding voor 0-1 . Niks aan de hand toch zou je denken , met alle mogelijkheden die we zelf hadden valt er vast wel een keer wat binnen. Echter het foutenfestival bleef niet beperkt tot deze ene score . Voor de rust werden ook nog 0-2 en 0-3 aangetekend. Verdedigende lekjes werden vlot afgestraft. Met Richard in de spits en Siebrand op rechtsvoor  werd met de wind in de rug toch vol goede moed begonnen aan de tweede helft. Het is goed om te zien dat Siebrand na vele voetballoze jaren zijn gevoel voor de bal begint op te pakken. Net als tegen Poolster is hij in staat om de bal in de ploeg te houden en goede voorzetten te geven .Viboa kwam op een enkele uitval na er bijna niet meer door. De passing verliep bij ons wat nauwkeuriger. Er werd sneller ook voorin gestoord. Deze inzet moest beloond worden zou je zeggen. Het scoren bleef echter naar het gevoel van de schrijver wat te lang uit. Gerke ging meer naar voren voetballen waardoor er nog meer druk kwam. Richard en Chris wisten het net te vinden. Daarna waren er ongeveer nog 15 minuten om de stand wat dragelijker te maken. O.a. een niet gegeven penalty en een schot van Gerke hadden dit mogelijk moeten maken, maar ja het blijft een spelletje. De tegenstander maakte na het eindsignaal duidelijk ( he,he eindelijk)  dat je moet blijven hopen,rekenen op betere tijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poolster 4  -  De Fivel 4   1-3.

 

Keeper Jan Kooistra was The Man Of The Match.

 

 

 

Aan het eind van het vorige seizoen zat het 4e elftal in zak en as, omdat keeper Jan Bosma geblesseerd uitviel, en het er niet naar uitzag, dat hij spoedig weer in het doel zou kunnen staan. Goede raad was duur, want wie durfde het aan om Jan te vervangen. Dat zou geen gemakkelijke klus worden, aangezien Jan al seizoenen lang zeer sterk stond te keepen.

 

Een andere Jan (Kooistra) besloot de stoute (keepershand)schoenen aan te trekken, en de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen mocht hij proberen de nul vast te houden. Alle begin was moeilijk, maar langzaam maar zeker groeide hij in zijn keepersrol, met als beloning de nul tegen Loppersum. Ook dit seizoen zal hij voorlopig ons doel verdedigen, en na afgelopen zaterdag twijfelt niemand meer aan zijn kwaliteiten. Schier onpasseerbaar, en zelfs een penalty ranselde hij uit het doel. Jan zal binnenkort met de keeperstraining beginnen, ofschoon de andere spelers van het 4e hem dat sterk hebben afgeraden, omdat zij dan weer op zoek moeten naar een andere keeper. Jan klopt nadrukkelijk op de deur van het 1e elftal. Een ruil is echter geen optie, omdat Ruud nog net iets te jong is voor ons team. We wachten de gebeurtenissen met spanning af.

 

Poolster uit betekent voor ons altijd een leuke wedstrijd, en ook deze keer was dat niet anders. Het 4e was aangevuld met Manfred en Alderik, zodat we tenminste met 14 man naar Spijk vertrokken. Maar liefst 7 afvallers van de 19 selectiespelers, allen ziek, zwak of misselijk. De 1e helft ging aardig gelijk op, hoewel Poolster wel de betere kansen kreeg. Bij ons liep het tot aan de 16 meter gesmeerd, maar daarna ontbrak de goede voortzetting. Niet geheel onverwachts kwam Poolster dan ook aan de leiding. Met een lange bal sneden ze door onze defensie, en met 2 aanvallers tegen 1 keeper was Jan kansloos (1-0).

 

Dat we de rust met deze stand haalden was alleen de verdienste van onze keeper. Met enkele fraaie reddingen zorgde hij ervoor, dat we hoop bleven houden voor de 2e helft.

 

In die 2e helft trok het 4e meteen fel van leer, en Poolster werd ver achteruit gedrongen. Alho