Home » Verslagen » 2011 - 2012

2011 - 2012

 

 

Wedstrijdverslagen 

 

 

 

 

 Galavoorstelling Fivel 4 tegen Loppersum 4: 3-0 winst

 

 

 

 

 

 

 Viboa 6 - De Fivel 4   4 - 1

 

 

 

 Stedum 3 - De Fivel 4      5 - 2

 

 

 De Heracliden 4 – De Fivel 4    0 – 2.

 

 Gevoelige nederlaag 4e tegen de Pelikanen 5  (1-4).

De voortekenen waren niet erg gunstig voor de wedstrijd tegen onze buren uit Appingedam, wantopnieuw waren er een aanzienlijk aantal spelers van ons elftal om diverse redenen afwezig. De meesten ervan waren geblesseerd, maar nr. 9 had vliegensvlug het vliegtuig naar Aruba genomen, omdat hij blijkbaar al nattigheid voelde. Had hij immers niet voorspeld in zijn verslag van de uitwedstrijd tegen de Pelikanen, dat wij uit meestal verloren, om vervolgens thuis weer te winnen?

Dat ons elftal ook een opleidende functie heeft, werd weer eens bewezen, omdat Martin promotie naar het 2e had gemaakt. Proficiat.

Gelukkig was Linus bereid om 1 helft met ons te spelen, en konden we tevens een beroep doen op Jan Albert, Harry en Richard van het 3e, waardoor we toch weer een elftal binnen  de lijnen hadden staan. Mannen, bedankt.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, maar veel kansen leverde dat vooralsnog niet op. Totdat Linus in volle vaart het strafschopgebied van de tegenstander binnen denderde, maar op het moment dat hij vol wilde uithalen, struikelde hij over een polletje.

De bal kwam echter per toeval bij Gerke terecht, en uit diens voorzet op maat kon de Grijze Wolf simpel binnentikken. (1-0). Een leuke binnenkomer voor de Grijze Wolf, die na een afwezigheid van 4 maanden (nekhernia) weer voorzichtig zijn rentree maakte.

Een beetje tegen de verhouding in maakte de Pelikanen echter de gelijkmaker, door de bal onhoudbaar voor Jan in de bovenhoek te knallen (1-1).

Linus had vervolgens de 2-1 moeten scoren, maar uit een vrije trap van Gerke kopte hij op 1 meter van de doellijn staande, de bal naast het doel! Volgende keer toch maar weer gewone brilleglazen nemen Linus, in plaats van die van matglas!!

Tot overmaat van ramp scoorden de Damsters pal voor rust de 1-2. Gerrie K. slalomde door onze verdediging, en wist Jan met een schuiver in de benedenhoek te verschalken.

Na de rust werd er alleen nog het 1e kwartier redelijk gevoetbald door ons, en kregen we ook kansen. De Grijze Wolf kopte de bal echter in de handen van de keeper, en Richard zag zijn geweldige rush helaas niet beloond met een treffer. Zijn schot verdween rakelings langs de voor ons verkeerde kant van de paal.

Daarna was het echter over en sluiten maar. Veel onnauwkeurige passes, waardoor ook het gemopper weer langzaam maar zeker toenam, en we aan voetballen niet meer toekwamen. Het was dan ok niet verwonderlijk, dat de Pelikanen nog 2x wisten te scoren, en daarmee een enigszins geflatteerde, maar wel verdiende 1-4 overwinning wisten te behalen. Positief was wel, dat ondanks de nederlaag, de paardenworst ons goed gesmaakt heeft gedurende de 3e helft. Volgende week Heracliden oet, en hopenlijk wordt er dan weer een hele wedstrijd gevoetbald!

 

Grijze Wolf.

               4e houdt de schade beperkt tegen Nieuwolda 1 (3-0).

Vanwege een groot aantal geblesseerde spelers van het 4e, was de selectie aangevuld met enige 35 plussers van het 2e elftal.

De wedstrijd van het 2e was uitgesteld, omdat tegenstander TEO te weinig spelers tot hun beschikking had. Een probleem, waar veel verenigingen steeds weer mee komen te zitten.

Wij vonden het in dit geval echter niet zo erg, want met Giaccomo, Manfred, Jan Willem en Linus, hadden wij er alle vertrouwen in, om Nieuwolda 1 hun eerste nederlaag van dit seizoen te bezorgen. Het weer was prachtig,  het veld lag er goed bij, en de stemming bij ons was opperbest, dus niets stond een succesvolle middag in de weg.

Het begin was goed, en aan het spel kon je niet merken, wie er nou eigenlijk bovenaan stond. Na een kwartier kwamen we echter totaal onverwachts op een 1-0 achterstand, doordat uit een strakke voorzet de bal onhoudbaar voor Jan in de bovenhoek werd gekopt.

Daarna kwam het 4e echter pas goed op stoom, en kwamen er kansen. Giaccomo speelde twee verdedigers knap uit, maar schoot vervolgens op de paal.  Onze 2 voorhoedespelers (Jaap en Giaccomo) waren een ware plaag voor de verdedigers van Nieuwolda, en konden meestal alleen door een overtreding gestopt worden. Achterin heerste Gerke als een vorst, en als de nood een keer aan de man kwam, dan was daar altijd nog onze sluitpost Jan Bosma. Ondanks een vervelende schouderblessure, wist hij van geen wijken, en tikte pal voor de rust op magnifieke wijze een bal uit de bovenhoek. Het enige wapenfeit in de 1e helft van een teleurstellend Nieuwolda. Jan moest zich na deze redding even laten behandelen, maar kon gelukkig verder keepen. Giaccomo miste daarna nog een goede kans, terwijl Bram op slag van rust via een hard schot dacht te scoren, maar ook hun keeper wist van wanten. De rust ging daardoor in met een 1-0 achterstand, terwijl het eigenlijk minimaal 1-2 had moeten zijn.

Ook het 1e kwartier van de 2e helft waren wij de bovenliggende partij, maar ook een vlammend schot van Gerke trof helaas geen doel. Langzaam maar zeker begon de leeftijd echter zijn tol te eisen, en werden we steeds meer teruggedrongen op de eigen helft.

Een doelpunt kon eigenlijk niet meer uitblijven, en na zo’n twintig minuten spelen was Jan opnieuw kansloos op een hard schot in de benedenhoek (2-0).

Na een snelle aanval over links werd het zelfs nog 3-0, maar verder lieten we het niet komen. Zelf kregen we ook geen echte kansen meer op een eretreffer, maar konden we toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.

                 Corenos 4 - De Fivel 4           3 - 4.  

 

Vrijdagavond gebeld met Henk Hofste hoe het ervoor stond w.b.t. aantal spelers vierde elftal. Diep peinzend en wat gekraak kwam het antwoord van “het ziet er niet goed uit” want er hebben diverse spelers afgezegd o.a. Bram, Jan Brik, Gert, Chris en de geblesseerden Thijs en Jan Kooistra. Daarin tegen heeft Benedikt zich weer blessurevrij gemeld. Jaap had zijn auto vol geladen met diverse spelers en maakte op verzoek een toeristische rit langs meerdere dorpen.  Aangekomen in Roodeschool zochten we gelijk de kleedkamer op die nog in bezit was van onze kleine jeugd F2, gewonnen met 7-3. Ook nu weer    de opstelling, Gerke wou heel graag, die met verrassingen kwam.  

Opstelling:

                                                                       Jan Bosma

Johan                                                     Alderik                                                 Klaas

                                                                 Beno

Linus                       Martin                                       Arne                                 Tonnis                               

                                Jaap                                            Gerke

Jakob en Benedikt konden eerst toekijken.

Corenos was ook lang niet kompleet want er deden 3 A-junioren mee die in het begin ons wel te snel af waren. Na 5 min was het dan zover, we kwamen met   1-0 achter Klaas kon de jeugdige net niet bijbenen. Arne werd gelijk in het begin van de wedstrijd lelijk aangetikt op zijn kuiten en liep hinkend verder. Wissels, ja natuurlijk kwam Benedikt in het veld maar voor dat hij een volledige sprint trok kon hij ook alweer vetrekken (na 2 min). Volgende wissel was Jakob  die ook al niet fit was (knieklachten). Zo liet de 2-0  ook niet lang op zich wachten. Hadden we dan helemaal geen kansen jawel hoor want Jaap kreeg bij een corner de bal prima op zijn rug waardoor de bal in de goal rolde. Paar minuten voor rust scoorde Arne die als kaatser werd gebruikt nog de 2-2, helaas heb ik die niet gezien.

Tweede helft kwam Jakob voor Jan in de goal. Johan kon nog een paar minuten spelen maar werd geraakt en bleef op de grond liggen, Jan stond te kijken en kreeg het sein om Johan te vervangen. Jaap zwoegde en zwoegde en zowaar scoorde hij de 2-3 die op dat moment terecht was. Een ongelukkige moment van Jakob, voet stond verkeerd, kwam de 3-3 een lullige tegengoal. Maar Jaap liet er niet bijzitten tekende de 3-4 aan, zo lieten we deze stand ook staan na 93 minuten te hebben gevoetbald.

 

                  De Fivel 4 – KRC 2         1 – 3.

 

Wedstrijd tegen Wagenb.boys gaf ons een tevreden gevoel want ze waren gewoon beter maar wat we afgelopen zaterdag tegen KRC hebben laten zien is niet je van het. Er liepen paar spelers in de kantine die vroegen zich af waar de rest van de selectie was en Beno dacht dat we uit speelden. Dit is natuurlijk geen goede voorbereiding, oké dan maar de opstelling. Michel Keller en Harry Pijper waren bij ons aangeschoven en kregen te horen dat ze gelijk vanaf begin in de basis stonden. Op het veld aangekomen zagen we KRC met 14 spelers staan die een balletje aan het trappen waren, dit is te doen dachten we. Fluitsignaal klonk en spelen maar,  we probeerden de bal in de ploeg te houden  en dat lukte redelijk al was het maar 2 minuten. KRC kreeg meer vat op ons en dat leverde een paar kansen op maar Jan, had een aangepaste warming-up gedaan, pakte de bal en liet de zien dat hij de man was in de 5 metergebied. Toch kwam KRC op 0-1 door knullig balverlies maar we lieten het er niet bij zitten en probeerden zo snel mogelijk de stand weer gelijk te trekken. Om een aanval op te zetten dien je rust in de ploeg te hebben, ballen in de voeten, coachen op het juiste moment, dit zijn belangrijke punten doe je dit niet dan blijf je modderen. Even voor rust kregen we een corner die door Beno prima werd ingekopt via de onderkant deklat. 1-1 en rust. Theedrinken en gelijk weer aan de bak waar Tonnis de positie overnam van Gert die geblesseerd achter in de kleedkamer bleef. We kregen begin tweede helft een paar kansjes maar de keeper van KRC hield ze (jammer) tegen. Tja want als wij ze niet benutten dan doet de tegenstander het wel  en dat gebeurde dan 1 – 2. Mat nog 27 minuten te spelen werd Michel vervangen door MYZELF maar die bracht ook geen zoden aan de dijk. De grootste kans was voor Gerke die paar spelers uitkapte en de bal prima in de bovenhoek wilde plaatsen maar de keeper redde met een  katachtige redding zodat die er ook niet inging. Een grote smet op deze wedstrijd was wel dat er een speler in duel met Gerke alle bij op de grond kwamen te liggen stond eerder op en trapte Gerke keihard op zijn heup waarop de scheids maar één ding terecht kon doen en deze onbeschofte speler van het veld te sturen. Doordat Gerke geblesseerd uitviel was er geen organisatie meer waardoor de snelle spits Klaas iets te snel af was en de 1-3 aantekende. Zaterdag uit tegen Corenos moet er wel uit een ander vaatje getapt worden.

 

              De Fivel 4 - Wagenb.boys 3  (0-1).

Ons elftal krimt.

         

“Ik scoor altijd als het nodig is”

een mooie kop voor het verslag van het 4e tegen loppersum 4 loppersum-een van de titelkandidaten-treed na de hun smadelijke 10-1 nederlaag van alweer een paar jaar geleden sindsdien met hun sterkste opstelling aan.dus met peter wildeman in de spits.

Bij de fivel viel de rentree van wolter winkel  op. De eerste helft was redelijk gelijkopgaand met een hard werkend  de fivel en een beter combinerend loppersum en doordat zij steeds met een man van achteruit doorschoven konden zij regelmatig gevaarlijk voor ons doel.ons middenveld kon dat niet belopen en doelpunten konden dan ook niet uitblijven.maar de fivel toonde veerkracht en kon telkens weer gelijkmaken.de eerste viel door goed storen van bram die niet zelfzuchtig was en de voor doel vrijstaande wolter bediende die simpel kon intikken.het tweede doelpunt was een goed uitgespeelde counter.een lange dieptepass van gerke op wolter die van rechts goed voorgaf op jaap.2-2helaas moesten we toch met een 2-3 achterstand gaan rusten.

in de rust hadden we afgesproken hun doorschuivende mensen beter op te vangen en te gokken op de counter.met chris voor de moegestreden  wolter hebben we immers iemand die altijd scoort als het nodig is.de tweede helft gaf echter een totaal ander spelbeeld te zien. Een angstvallig verdedigend loppersum wat zich gaandeweg de tweede helft  steeds verder terugtrok voor hun doelman..het werd steeds moeilijker voor de fivel om een gaatje te vinden om de gelijkmaker te scoren.tot het moment dat Chris de kans kreeg alleen voor de uitlopende keeper van 30 meter net naast het doel te schieten.

Het was nu nodig Chris!!

Helaas wisten we niet meer te scoren en moesten we met het wrange gevoel dat er meer had ingezeten richting kantine.

 

Nr: 3

               Verslag Eemsboys 5 - De Fivel 4 , uitslag 0-0

 

Al weer een zaterdag met goed voetbalweer. In tegenstelling tot vorige week waren onze aanspeelpunten in het veld nu goed te volgen. Op papier bestond de selectie op dinsdag nog  uit 16 “oudgedienden”. Op deze zaterdag bleven daar echter maar 12 van over. Jongens van het derde die ons altijd graag willen helpen waren echter allemaal verhinderd.

In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden was het geen saaie pot. Alle aanwezigen maakten er het beste van. Ondergetekende ging met een paar nieuwe schoenen het veld in en kon deze pas testen in de wedstrijd. Wat het testresultaat was moeten anderen maar zeggen, maar ik vond ze wel goed zitten.  Beide elftallen leunden op een verdediging met routine, bij de tegenstander was Lammert Hekman de bekende rots in de branding. De eerste helft kenmerkte zich door een Eemsboys die met combinaties probeerde ons te verschalken hetgeen maar in enkele gevallen leidde tot een doelpoging. De Fivel stond geconcentreerd te verdedigen en probeerde met wind tegen wat vaker de lange bal. Deze plofte dan ook met regelmaat achter de verdediging van Eemsboys. Een beetje geluk in combinatie met de juiste snelheid had mogelijk wel een treffer kunnen opleveren.

Na de rust hadden we wind mee en de lange bal was nu niet meer goed te hanteren. De combinatie verliep over algemeen redelijk en gaf ook best wel grote kansen. Jan Brik en Chris hadden volgens de schrijver deze kansen wel mogen benutten. Een domper was het uitvallen van Thijs, die zijn knie ongelukkig verdraaide en zich moest laten vervangen door Gert.    

In een al donker wordend Delfzijl en na nog een paar spannende momenten voor ons doel floot de scheids af. Beide partijen konden goed leven met deze brilstand.

Een 0-0 wedstrijd bij het vierde is echter bijzonder. De al wat oudere heren konden zich niet herinneren of dit al vaker was gebeurd. Een beetje geheugenverlies met het oplopen van de jaren is echter niet vreemd, maar zelfs onze cijferman “de grijze wolf” moet zijn notities van de afgelopen vijf jaar nalopen om dit te checken. We zullen het binnenkort weten en niet meer vergeten hoop ik.

 

Jan K

 

              

 Gemakkelijke overwinning van het 4e tegen De Heracliden 4 (3-0).

 

De Heracliden oet, dus speelde het 4e thuis. Alweer de 8e wedstrijd van dit seizoen,
en opvallend is, dat er tot nu toe nog geen enkele wedstrijd is afgelast of uitgesteld.
Dat is in het verleden wel eens heel anders geweest.
Volgens de stand op de ranglijst zouden we de 3 punten in Zeerijp moeten kunnen
houden, maar de grote vraag is altijd met wat voor een elftal De Heracliden komt
opdagen. Gelukkig (voor ons dan) kwamen ze met hun veteranenteam, waardoor de
hoop op een goed resultaat alleen maar toenam. We hadden trouwens nog wel wat
recht te zetten na de miskleun van de vorige week tegen de Pelikanen.
Hadden we in Appingedam nog een selectie van 15 spelers, deze middag waren er
slechts 10 (en een halfje)  spelers van het 4e beschikbaar. Gelukkig konden we een
beroep doen op enige spelers van het 3e, waardoor er toch weer een 11tal in het veld
stond. Jongens, bedankt.
Voor Dicky liep de invalbeurt bij het 4e echter slecht af, want hij liep een behoorlijke
enkelblessure op. Dicky, sterkte.
Een veel sterker 4e had weinig moeite met De Heracliden, maar wist dat niet in de
score uit te drukken. Toch kwamen we al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.
Gerke soleerde op links langs enkele tegenstanders, en zijn afgemeten voorzet kon
heel simpel door de Grijze Wolf tegen de touwen worden gekopt.
Alhoewel we daarna nog wel enkele kansjes kregen, gescoord werd er tot aan de
rust niet meer. Gerke en Bram wisten nog bijna te scoren uit een vrije trap, maar lat
en paal stonden succes in de weg.
In de rust hadden we afgesproken, om zo snel mogelijk toch een 2e doelpunt te scoren,
omdat de marge van maar 1 doelpunt toch wel enig gevaar inhield.
Die afspraak werd keurig nagekomen, want binnen no time stond het 2-0. Een vlotte
combinatie tussen nr. 9 en Martin door het midden van de defensie van de Heracliden,
werd door laatstgenoemde in 2e instantie keurig afgerond.
Martin zijn 2e in 2 wedstrijden, waarmee hij nog maar eens onderstreepte, dat het 4e
met hem erbij aan scorend vermogen heeft gewonnen.
Van het 4e van De Heracliden hadden we nu helemaal niets meer te vrezen, hetgeen voor
ons blijkbaar het sein was om slordig te gaan voetballen. Passes (vooral de eindpass)
kwamen niet meer aan, en echte kansen kregen we ook niet meer.
Zelfs een strafschop was niet aan ons besteed, want de anders zo trefzekere Gerke miste
op een haar na de cornervlag. Dat zat hem niet echt lekker, en met een fantastische
"fallrückzieher" maakte hij zijn fout weer goed en bepaalde de eindstand op 3-0.
Onze keeper Jan Bosma had het in tegenstelling tot de andere wedstrijden niet erg druk,
en kreeg eindelijk datgene wat hij al zo lang verdiende, nl. het houden van de nul.
A.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen Eems Boys, en dan zal er toch echt beter gevoetbald
moeten worden dan in deze wedstrijd het geval was. De 3 punten vergoeden echter veel.

Grijze Wolf.

               Pelikanen – De Fivel 4  4-3

 

Het was al even geleden dat we in competitieverband tegen de Pelikanen hadden gespeeld.

De laatste keer in Appingedam was in het seizoen 2009-2010. In de stromende regen stonden we toen binnen een half uur met 4-0 achter. Dat scenario leek zich afgelopen zaterdag te herhalen, want binnen de kortste keren keken we tegen een 2-0 achterstand aan. De leeftijdsgenoten uit Appingedam, ook een echt veteranenteam, overvleugelden ons op het middenveld volledig en we liepen als kippen zonder kop over het veld te dwalen. Het is maar goed dat Jan Bosma week na week als een leeuw zijn en ons doel verdedigt met onvoorstelbare katachtige reacties, want anders was het zeker weer 4-0 geweest bij de rust. Na de 2-0 kregen we gaandeweg wat meer grip op de Pelikanen en konden we ook es aanvallen. Dat resulteerde in een mooie combinatie recht door het midden van nr 9 en Martin Martens en een simpele afronding door Chris Timmer.  2-1 dus. Niet lang daarna vergat Benedict W. een voorzet van de Pelikanen gewoon het stadion uit te roeien en keken we tegen een 3-1 achterstand aan. Vlak voor rust was het wederom Chris Timmer die de aansluitende treffer maakte. Het was en is meteen het mooiste doelpunt van het hele seizoen: een strakke voorzet van Izaak van Donk, werd door Chris laconiek achter het standbeen in de verre hoek gehakt. Geniaal, maar Chris vond het heel gewoon, 61 jaar of niet.

Daarna kregen we nog wat goede mogelijkheden, maar Thijs Perdok en Martin  hadden het vizier niet goed staan. Ruststand 3-2. Nr 9, die tot zijn ergernis het veld in moest met een broekje met nr 5 erop, bleef in de kleedkamer achter met rugklachten, die zich al voor de wedstrijd aankondigden en gaande de wedstrijd toenamen, niet in de laatste plaats door het hinderlijke en veelvuldige in-de-rug-springen van de kuitenbijter uit Appingedam, die hem overal volgde. Ook Benedict W en Thijs werden gewisseld. Door deze wisselingen en met name het soevereine spel van Jakob Meijer werd het veldspel van de Fivel in de tweede helft wel beter, maar echte kansen leverde het niet op. Ook de Pelikanen hadden druk gewisseld en wisten geen kansen meer te creëren. De bal bleef eigenlijk de hele tijd op het middenveld, dan weer aan de voet van een Fiveliaan en dan weer aan de voet van een Pelikaan. Stomvervelend om van de kant naar te kijken.

Toch werd er nog twee keer gescoord. Eerst door de Pelikanen: een mooi schot waar Jan net niet bij kon en waarvoor Klaas Gast alle gelegenheid gaf. Vlak voor tijd door de Fivel: een prima kopbal van Martin Martens. Daar bleef het bij en wederom wisten we in Appingedam niet te winnen.

Nou ja, het zij de Pelikanen gegund. In april of mei zien we ze weer in Zeerijp en dan is het meestal andersom en wint de Fivel net. In 2012 zal dat wel niet anders zijn.

Beste mensen aan onze kant: Jan Bosma (61), Chris Timmer (61), Jakob Meijer (bijna 61).

 

Nr. 9

 

                Nieuwolda een maatje te groot.   ( 1 - 9 )

 

 

We hadden deze wedstrijd al met een nederlaag ingecalculeerd alleen de vraag was met hoeveel. Na amper 1 minuut te hebben gespeeld kwamen we al op een 0-1 achterstand. Men kwam gewoon niet aan de bal en de spits van Nieuwolda dacht van laat mij het maar proberen, en dat pakte goed uit de bal werd goed ingeschoten, doordat  Jan zijn uitzicht belemmerd werd kwam hij met een te late reactie en kon de bal uit het doel halen. Door een tempo versnelling van Nieuwolda, weer balverlies,  zorgden ze ervoor dat men op een 0-2 kwamen. Na 14 minuten was het al 0-3 en alle goals door simpel balverlies. Kwamen wij dan helemaal niet voor in het stuk. Soms maar steeds weer werd de lange passes gegeven op Jaap en Chris die op een gegeven moment beetje moedeloos van werden. Er kwamen wat kleine kansjes, schoten van afstand,. Bij een paar voorzetten kon je zien dat de keeper niet balvast was want hij liet de bal een paar keer door zijn handen glippen Tweede helft Gert voor Jan Brik en Benedikt voor Bram. Wedstrijd was gespeeld want Nieuwolda trok nog een paar keer aan en in een ogenblik was het 0-7. Een hoge voorzet in het strafschopgebied van Nieuwolda kreeg de laatste man de bal tegen zijn hand, strafschop die door Gerke werd benut. Jan Kooistra probeerde in een duel de bal weg te werken maar helaas verliep dit niet goed, doordat hij met de tegenstander ten val kwam werd zijn knie geraakt, aaauuuwww . Aankomende zaterdag is er geen programma voor het vierde . Ik zou zeggen de volgende keer beter.  Zaterdag 29 oktober uit tegen De Pelikanen 5.

 

 

 

gr. Slome

 

 

 

               Ook Poolster moet eraan geloven.   ( 1 – 3 )

 

Van de 5 wedstrijden één verloren rest gewonnen wat een prestatie van het vierde.                      Ook zaterdagmiddag moest Poolster eraan geloven maar dat wil niet zeggen dat het van een leien dakje ging, integendeel. Het eerste half uur was geheel voor Poolster en kwamen ook terecht op 1-0. Poolster wou meer maar door goed keeperswerk van onze Jan kwamen ze maar niet verder dan de 1-0. Onze leider voor vanmiddag was Klaas Gast, hij had de gehele week op dak gezeten en kon zijn benen niet meer voor elkaar krijgen, en met zijn hoofd schudde om maar te laten zien dat we niet goed bezig waren. Onze voorhoede kreeg een paar kansjes doch dat stelde niks voor. Poolsteraanvoerder Job Lier bracht onze verdediging een paar keer aan het wankelen maar het was maar goed dat zijn medespelers niet op scherp stonden, gelukkig maar. Toch kwamen we op 1-1 door een goal van Chris Timmer, heel simpel veraste hij de keeper van Poolster. Rust.

In de pauze werd er aangegeven dat we met teveel mensen in de voorhoede stonden, vooral de middenvelders. Klaas gaf aan om nu 3 wisselspelers in te zetten dus verse krachten want je weet het nooit misschien gaat het wel beter. Izak naar rechtsbuiten, Jaap laten zakken op het middenveld en Jan de Vries in de voorhoede, dacht men. O ja Thijs verdween naar de linksback.

Ook Poolster had gewisseld en zette tegenover Izak een kopie neer maar dat bleek naar de eerste rusch onzin want volgens Klaas moest ie nog draaien dan bleek Izak al in het strafschopgebied te zijn. Jaap had tussentijds alweer geruild met Jan,  Jaap zijn maatje kon niet voorkomen dat Jaap de 1-2 scoorde. Op een gegeven moment kon men zien dat Poolster er spelers bij had die bijna niet meer vooruit kwamen en dat kwam mooi uit want Chris noteerde zijn tweede goal voor vanmiddag en dat was de nekslag voor Poolster. Al met al kun je zeggen “slecht gespeeld” maar de punten gingen mee naar Zeerijp. Na de wedstrijd kregen we te horen dat het eerste gewonnen had met 7-2 dan is de middag geslaagd. Feestvierend, zingend, paardenworst ja wat al niet meer gingen we naar de auto. Zaterdag 15 oktober tegen Nieuwolda met o.a. Jan Brik, Martin Martens  e.v.a.  dit is natuurlijk o.v.b.

Gr. Slome

 

                De Fivel 4 wint van Corenos

Het vierde heeft zich afgelopen zaterdag goed hersteld van de smadelijke en kansloze nederlaag van de week ervoor tegen Stedum. In het Olympisch Stadion van Zeerijp werd met 4-3 gewonnen van de veteranen van Corenos. Het was een wedstrijd met twee gezichten: telkens als het erop leek dat het vierde definitief afstand had genomen van de gasten uit Roodeschool, wisten deze terug te komen in de wedstrijd en werd het wederom spannend. In de eerste helft kwam het vierde na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van de Grijze Wolf, die daarmee zijn 61ste verjaardag een extra vrolijk tintje gaf. Zijn de meeste mensen al blij als ze zich op die leeftijd nog zonder rollator kunnen voortbewegen, de Grijze Wolf weet nog menig sprintje te trekken en verdedigers zijn hielen te laten zien. Enfin, het was een mooie steekpass, recht door het midden van Bram van Dam, en de Grijze Wolf liet de keeper kansloos. Niet lang daarna werd het 2-0 voor de Fivel. Nr. 9 draaide zich op de rand van het strafschopgebied vrij en zijn -onverwacht harde- schot verdween via de onderkant van de lat achter de keeper van Corenos. Een goede imitatie van schoten die normaal gesproken alleen maar van de voet van Gerke Reiffers komen. Na deze voorsprong kreeg het vierde nog een aantal goede doelkansen, maar die werden op de gebruikelijke wijze om zeep geholpen. De verdediging van de Fivel deed daar nog een schepje bovenop en de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Lamlendig optreden tegen de spitsen van Corenos is al jaren erg link, en dat bleek nu ook weer. Na ruim de gelegenheid gehad te hebben de goede hoek uit te zoeken, scoorde de spits van Corenos 2-1 en vlak voor rust ook nog 2-2. Die stand was daarom ook zo teleurstellend, omdat het om 13.45 uur inmiddels ruim 25 graden was en het bij die temperatuur niet meevalt ook nog een tweede helft te spelen. De gasten van Corenos hadden die tweede helft het liefst al kaartend en bierdrinkend met het vierde afgedaan. Hoe dan ook, de tweede helft liet aanvankelijk het zelfde beeld zien als de eerste: een iets aanvallender de Fivel en een slim counterend Corenos, zij het in een wat lager tempo dan voorheen. De sfeer in het veld werd gaandeweg onvriendelijker, omdat enkele verdedigers van Corenos het gemakkelijker vonden om in plaats van de bal de kuiten van nr 9 telkens maar te raken. Nr 9 kan daar, zoals bekend, niet zo goed tegen en adviseerde gratis en voor niets de scheidsrechter er eens wat aan te doen en daar bemoeide zich iedereen weer mee. Of het geholpen heeft zal nooit duidelijk worden, maar het vierde wist binnen 25 minuten weer met twee doelpunten afstand van Corenos te nemen: eerst werd een steekpass van de goed spelende Johan van der Molen op nr 9 door de keeper weer losgelaten en door nr 9 in het lege doel gewerkt; en niet lang daarna verzilverde Gerke een penalty, na een suffige overtreding van Corenos op Thijs Perdok, die voor bal werd aangezien en in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Het was het vierde doelpunt van Gerke in vier wedstrijden. Vervolgens was het alleen maar aan goed keeperswerk van Jan Bosma te danken dat Corenos niet meteen weer terug in de wedstrijd wist te komen. Jan, die komende week ook 61 jaar wordt, laat vrijwel iedere week zien dat het met zijn reflexen wel goed zit; onmogelijke ballen weet hij te keren en zo wint Jan punten voor het vierde. Een aantal keren kroop het vierde door het oog van de naald en uiteindelijk ging het toch nog één keer mis en verdween de 4-3 in het net. De laatste minuten werden daardoor nog spannend, omdat het vierde de kunst van het rustig een wedstrijd uitspelen niet echt (meer) verstaat. Nou ja, het kwam allemaal goed en de punten waren binnen. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Poolster.

Nr 9

 

                 De Fivel 4-Stedum 3  (1 - 7 )

 

De overwinningen uit de eerste twee competitiewedstrijden smaakten naar meer en het vierde begon zaterdag dan ook vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Stedum. De grote scores van de geelzwarten in hun eerste wedstrijden deden vermoeden dat De Fivel te maken zou krijgen met een sterke tegenstander. Het ‘andere Oranje’ kwam echter ijzersterk uit de startblokken. Na een minuut of vijf werd Jaap in de rug gesprongen en mocht Gerke vanaf een meter of twintig een vrije trap nemen. De bal leek eenvoudig te pakken, maar de Stedum-goalie liet de bal op miraculeuze wijze door zijn handen glippen: 1-0.  Aangemoedigd door dit sterke begin, hield het vierde nog enige tijd het beste van het spel. Langzamerhand herstelde Stedum zich echter. De ploeg bleek te beschikken over twee sterke spitsen en een middenveld met meer loopvermogen dan De Fivel. Steeds vaker stond De Fivel-verdediging tegenover een overmacht en een gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Keeper Jan Bosma wist een hard schot in eerste instantie nog te keren, maar de rebound was voor een andere Stedumer: 1-1. En zo ging het die zaterdagmiddag wel vaker. Aan Jan heeft het zeker niet gelegen dat er na een ruststand van 1-3 uiteindelijk 1-7 op het scorebord stond. Niet dat De Fivel niet aanviel, maar de scores waren deze zaterdag helaas voornamelijk voor de tegenstander, die een maatje te groot bleek.

Beno

                Eindelijk winst voor het 4e in Kantens(2-6).

Als we moeten voetballen in Kantens, is het meestal zo ongeveer eind
november, en dan kan het nog wel eens gebeuren dat je Sinterklaas tegenkomt.
Zo zagen we de oude man eens een keer in the "middle of nowhere" van de
boot stappen. Niemand om hem welkom te heten, en tot de dag van vandaag
vragen we ons nog steeds af, wat of die Sinterklaas daar nou moest doen.
De wedstrijden die we de laatste 2 seizoenen in Kantens gespeeld hebben,
hadden we nog duidelijk last van dat Sinterklaassyndroom, waardoor we
beide keren de punten kado gegeven hebben aan onze tegenstander.
Ook deze wedstrijd leek het weer diezelfde kant op te gaan, maar gelukkig
konden we juist op tijd afrekenen met het syndroom, en namen we eindelijk
eens de punten mee naar Zeerijp.
35+ competitie lijkt op papier heel mooi, maar in de praktijk werkt het
(nog)niet altijd. KRC wist niets van een 35+ competitie, en hadden ook
geen brief met instructies ontvangen omtrent de te volgen spelregels.
Tenminste, dat wilden ze ons doen geloven. En daar sta je dan weer op het
veld tegenover een veredeld jeugdteam met slechts 2 spelers uit de categorie 35+.
Maar wij hadden deze middag de beschikking over Manfred en Alderik,
terwijl ook Beno weer sinds lange tijd zijn voetbalschoenen had aangetrokken.
Dus, waar moesten we dan bang voor zijn? Allez, voetballen en niet zeuren.
Binnen een minuut stond het al 0-1. Een voorzet van Alderik werd op een
sublieme wijze door het knietje van Jaap op de juiste waarde geschat.
Aangezien de keeper van KRC het niet