Home » Verslagen » 2008 - 2009

2008 - 2009

                          

De Heracliden 4 - De Fivel 4     3 - 2

Vroeg aangekomen in Uithuizermeeden en ook als eerste ploeg op het veld leek erop dat we vanmiddag een goede resultaat zouden neerzetten. De eerste helft kregen we ook een paar dotten van kansen maar we kregen de bal niet in de goal. Scheidsrechter van hedenmiddag was volgens ons zo van de weg gehaald om te fluiten jammer dat de thuisclub hier geen ander voor kon vinden. Rust 0-0. Tweede helft met Thijs Perdok en David van Dam als invallers probeerden we De Heracliden onder druk te zetten. Bert gaf een prachtige voorzet op Izak die heel netjes de keeper passeerde 0-1. Daarna kregen we het even moelijk, coach Thys reageerde hierop door Jakob en Izak te wisselen om het middenveld meer loopvermogen te geven. De Heracliden had ook wat omgezet door laatste man naar de Rechtsbuiten te zetten hij zorgde ervoor dat 1-1 op het bord verscheen. Nog geen 5 min later werd het 1-2 via David die knap afrondde. Heracliden kwam op 2-2 door een lopje over de verdediging waar Arno Wassing snel bij was om te scoren. 10 minuten voor het einde werd het dan toch nog 3-2 voor De Heracliden via een vrije trap over rechts waar Arno bij de tweede paal met het lichaam scoorde. Terug in Zeerijp werd afscheid genomen van Thys die van Chris een bloemetje mocht ontvangen voor het werk dat hij heeft verzet om ons zo goed mogelijk te laten voetballen.

                       

De Fivel 4 - Loppersum 4         1  -  2

Het mocht niet baten om zonder ons coach weer een overwinning te behalen. Loppersum was bijna op volle sterkte maar waren niet in goede doen, zodat wij niet echt weggespeeld werden. We hebben zelfs nog een goede mogelijkheid gehad om op voorsprong te komen. Toch werd het 0-1 voor Loppersum in de eerste helft. In de tweede helft gingen we vol goede moed verder en van onze kant was het geen slechte wedstrijd. Jammer genoeg kregen we toch een tweede goal tegen, op een ongelukkig moment stuite de bal in de loop tegen de hand van Gerke in het strafschopgebied en kregen we een pennel tegen, dat betekende 0-2. Maar we kwamen weer terug tot 1-2 na een mooi genomen vrije trap van alweer Gerke, de bal ging via de paal in het net. Daarna hadden we nog een paar kleine mogelijkheden om te scoren ................maar helaas. Loppersum drong niet al te veel meer aan om de score te verhogen en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Rest mij nog te vermelden nog 1 wedstrijd te spelen tegen de Heracliden thuis................. altijd lastig!!. Maar we gaan er weer met volle moed tegen aan.

Groetjes co-coach Henkie.

                   

De Fivel 4 - Corenos 4            3   -   1

Veteranen De Fivel te sterk voor Corenos.

Het was een goede week voor de veteranen, want nadat woensdag al gewonnen was van Eems Boys, werd Corenos afgelopen zaterdag met lege handen naar huis gestuurd. Een tam Corenos ( en dat is in het verleden wel eens anders geweest ) werd redelijk eenvoudig met 3-1 aan de kant gezet. Twee opvallende zaken zaterdag. Ten 1e stond Eppe na een lange afwezigheid weer in de goal, en ofschoon hij opnieuw de nulniet wist vast te houden, kunnen we toch spreken van een geslaagde comeback. Wij zijn blij Eppe, dat je er weer bent. De ziekenboeg is bijna helemaal leeggestroomd nu, en met het oog op de wedstrijd a.s. zaterdag tegen Loppersum, is dat natuurlijk een goede zaak. Dat houdt dan wel weer in, dat de kans dat je een helft wissel staat alleen maar toeneemt. En daar schijnen niet alle spelers even blij mee te zijn. En dat is dan de 2e zaak, die ik even kort wil belichten. Het mag toch niet zo zijn, dat je vanwege een wisselbeurt je dermate gekrenkt voelt, dat je dan ook niet wilt vlaggen!!!!!!!. En dan de wedstrijd zelf. Met leuk aanvallend voetbal werd Corenos van meet af aan onder druk gezet, maar grote kansen leverde dat vooralsnog niet op. Halverwege de 1e helft werd Izak echter de diepte ingestuurd. Zijn ren was krachtig, de op maat gegeven voorzet prachtig, en de schitterende afronding door Bert was de keeper van Corenos veel te machtig. Wat een aanval!!!!. Drie werf hoera. Een paar minuten later stond het al 2-0, nadat de keeper een ( naar het van de zijkant leek) houdbaar schot van Bert onder zich door liet glippen. Corenos liet het er echter niet bij zitten, en dat zij ook mooie doelpunten kunnen maken, bewezen ze even later. Met een schitterende omhaal werd de 2-1 gescoord. Opnieuw applaus ( ook van onze kant). Toch werd het voor rust 3-1. Bert verscheen alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd in 1e instantie door de keeper gekeerd. Izak was er echter als de kippen bij, en pikte dus ook in deze wedstrijd weer zijn goaltje mee. Na rust viel er niet zoveel meer te beleven. De Fivel bleef vij eenvoudig op de been tegen een krachteloos Corenos. Verder dan een schot op de lat kwamen ze niet. Als wijdaarentegen een beetje meer oog hadden gehad voor onze medespelers, dan had de uitslag nog aanzienlijk hoger kunnen uitpakken, en was Wolter misschien zijn hatelijke nul kwijtgeraakt. Nog 2 wedstrijden Wolter, dus het kan nog. Nog een woord van dank tenslotte voor onze gastspelers, vlaggenist Thom, en voor de scheidsrechter Maarten van der Wal. Hij had het niet moeilijk deze middag, en ook dat is wel eens anders geweest met een wedstrijd tegen Corenos.

Grijze Wolf

                      

Eems Boys 5 - De Fivel 4         1  -  2

Pascal, onze goalie, was vanavond de man of de match. Met schitterde reddingen hield hij ons op de been. Halverwege de eerste helft kwam Eems Boys op 1-0. De snelle linksbuiten was Gerben even te snel af en scoorde beheerst. Kwartier voor rust kwamen we op 1-1, Bert werd prima aangespeeld vanuit het middenveld, dacht eerst aan buitenspel maar mocht doorgaan van de scheidsrechter en scoorde. Even voor rust werd het zelfs 1-2 ook nu was Bert als de kippen erbij en zou dan wel even scoren, néé dus de keeper sloeg de bal weg en precies voor Izak zijn voeten die uithaalde. Tweede helft ging Alderik eruit en werd Harry laatste man wat overigens goed uit pakte. Linus was voorstopper, rechtsback en durfde ook nog mee te gaan (conditie heren). Eems Boys probeerde het wel maar kreeg de bal niet in de goal waar Pascal dus heer en meester was. Alle hens aan dek de laatste 20 min doch het bleef bij 1-2.

 

                    

De Fivel 4 - GEO 3                 1-2

Met in ons achterhoofd dat we dit seizoen tegen de top4 punten hadden gepakt gingen we het veld in. Bram, de laatste weken maakt hij aanspraak op het 1e, en Beno versterkten de gelederen en na een rugblessure was Gerke er ook weer bij. In de eerste helft kwamen we verdiend op 1-0 door een panalty van Bram, daarna kon je al zien dat voetballend GEO beter werd. We werden overlopen op het middenveld, mede door een sterk middenveld van GEO.Conditioneel slecht, veelal te laconieke passing en een schitterende "Granquistactie" van hun aanvoerder leverde een 1-1 op. 2e Helft had GEO er nog wel 4 kunnen maken, het bleef bij 1, waardoor de zeer terechte eindstand op het bord kwam. Bram zei nog tegen me in de kleedkamer: " ik heb geen bal geraakt ". Woensdag 6 mei 19:00 uur Eems Boys uit, wordt er Dinsdag 5 mei getraind?.  Jongens tot Dinsdag 28 april. o ja de training begint om 20.00 uur voor degene die het nog niet wisten.

gr. Albert

                       

Nieuwolda 2 - De Fivel 4       1-4

Tja, dit hadden we niet verwacht dat we met een overwinning terug kwamen in Zeerijp. Morgens zaten Dirk Jan en henk suf te peinzen van hoe krijgen we dit weer voorelkaar, maar het is gelukt. Jan B zag het niet zitten en zei tegen Henk van keur het maar af nee dus. Pascal ging met ons mee en Nik met het derde, Gerke was nog steeds geblesseerd (rug), Martin is nog ziek en Henk Z heeft nog te veel last van zijn achillespees. O ja ik vergeet nog 2 man, Gerben moest zijn vader helpen op de boerderij en Wolter is geblesseerd. Opstelling bekend gemaakt door onze teamleiders en de wedstrijd begon onder warme en zonnige omstandigheden. We speelden de bal goed rond en kregen ook een aantal kansjes maar Nieuwolda stoorde goed want ze zaten er vel op. Na een kwartier pakte Benedikt de bal af van de spits maar doordat hij op de grond lag en de spits eerder bij de bal was schoot deze in de bovenhoek, Pascal kon er niet bij dus 1-0 voor Nieuwolda. Toch kregen we na de 1-0 ook kansen zo werd Jaap en Bert in het strafschopgebied vast gehouden maar de scheids liet gewoon doorspelen maar de gerechtigheid zou komen in de tweede helft. Nu waren wij die snel tegen scoorde enwel door Jaap die een aanval knap afronde 1-1. Spelers van Nieuwolda begonnen op elkaar te mopperen en daar zouden wij van profiteren. We kregen een vrijetrap op rechts, Bram schoot scherp de bal voor de goal en niemand raakte hem meer aan waardoor de bal in de goal verdween 1-2. Jaap ging er alleen vandoor en de laatste man kon alleen maar een duw in de rug geven wat normaal een rode kaart betekende maar de scheids liet het alleen bij een vrije trap. Bram dacht laat ik het maar proberen en verzilverde de vrije trap waar oud Fivelkeeper Peter Bonder het nakijken gaf 1-3. Spelers van Nieuwolda hadden hun tong op de kniéen hangen en zodoende konden ze wederom Bram niet van het scoren afhouden want hij liep van het middenveld zo naar het strafschopgebied en met buitenkant linker schoen scoorde 1-4.

Opstelling:

Pascal

Jan Kooistra                                                    Jakob Meijer                                            Klaas Gast

Benedikt Wesselingh

Izak van Donk                Jan Bosma                            Bram van Dam                        Thijs Perdok

Bert Gelling                                          Jaap de Vroome

Wissels: David van Dam, Albert Schut en Martijn Bosma      

 

 

                                                  

De Fivel 4 - Poolster 4       2-3

Wedstrijd van hedenmiddag stond onder leiding van de heer M van der Wal uit Delfzijl. Ook nu weer werd de opstelling bekend gemaakt door Thys die Jan de Vries in de goal had, later meer over Jan. Doordat Gerke door zijn rug was gegaan stond Harry nu laatste man. De backs waren Gerben en Benedikt die veel mee op kwam, middenveld was voor Jan B, Gert, Jakob en Wolter en de voorhoede Jaap en Bert. We begonnen wat nerveus en dat kwam de spits van Poolster goed uit want hij had al een paar keer op de goal geschoten. Poolster kwam op 0-1 doordat er niet resoluut werd ingegrepen. Maar we lieten er niet bij zitten toen Jaap in de strafschopgebied neer werd gehaald wees de scheidsrechter naar de stip. Bendikt wreef in zijn handen maar moest toezien hoe Jakob de pingel verzilverde 1-1. Met nog 8 minuten te gaan in de eerste helft verspeelden we de bal bij strafschopgebied Poolster die de bal naar voren werkte. De rechterspits trapte de bal voor de goal waar Jampie koppende scoorde 1-2. Tweede helft kwamen de wissels binnen de lijnen Albert die een lange tijd niet heeft kunnen voetballen vanwege achillesprobleem en Bram op het middenveld die nog meer druk op de achterhoede van Poolster uit oefende. Toen kwam de derde goal uit het niets vallen zo dacht Jan er ook over maar de bal wel in het doel werkte jammer maar wel waar. Een mooie aanval over drie schijven werd het dan toch nog 2-3, Jakob speelde Bram aan die de bal gelijk op Bert speelde en alleen op de keeper af ging en beheerst scoorde. We bleven doorgaan en Poolster werd nu volledig achteruit gedrukt. Een mooie voorzet over links kwam voor de voeten van Albert en ja ja ja ja................... net over. De coach van Poolster riep naar de scheids van het is tijd maar van der Wal liet gelukkig doorspelen en weer was het Albert die alleen op de keeper afkwam en .........was het ja ja ja ja, neeeeee de keeper pakte de bal en zo bleef het 2-3. Later in de middag Poolster 1 - De Fivel 1  1-2 Hoera.

                         

Viboa 6 - De Fivel 4        2-2

Bram, ik probeer nu de juiste verslag te schrijven.

Probeer in de week een elftal neer te zetten die bestaat uit spelers van het vierde elftal, lukt je gewoon niet. Even naar Viboa, dacht je dat hun het wel voor elkaar kreeg, ook niet dus. De tos was in ons voordeel gevallen en Jan Bosma koos eerst naar de laaghangende zon toe ( terecht Jan). Het was eerst aftasten aan wederzijdse kant. Linus, ja ja ja hij is er weer, gelijk in de basis waar hij de eerste 45 speelminuten voltooide. Na 25 minuten te hebben gevoetbald kwam de razend snelle spits op Johan af en schoot op de goal, Jan riep nog van laat maar, doch de bal ging niet naast de goal maar erin. Toch bleven we redelijk goed combineren en na 10 min na de 1-0 kreeg de achterhoede van Viboa de bal niet weg, de bal kwam voor de voeten van Alderik die keihard uithaalde 1-1. RUST. Wissels : Linus eruit en Izak erin, Benedikt eruit voor Jan Willem. Ook Viboa wisselde, er kwamen een paar jongere broeders erbij waarop wij even wat gas terug moesten nemen. Na een paar keer op de goal van Jan te hebben geschoten kwam toch de 2-1 voor Viboa. Doordat de voorhoede balverlies leed kwam Viboa in balbezit die snel de spits aanspeelde en knap afronde, een domper maar we bleven positief want je kunt niet weten in voetbal kan alles gebeuren. Leuke aanvallen werden jammerlijk naast geschoten of de keeper zat er tussen. Albert werd op links aangespeeld in het strafschopgebied, omspeelde een tegenstander en schoot op de goal, de keeper kreeg hem niet onder controle waarbij Bert de bal over de lijn futselde 2-2. Het bleef bij 2-2 in deze sportieve wedstrijd en keerden terug naar Zeerijp.

                        

De Fivel 4 - Viboa 6         0-0

Zondagmorgen een mailtje met daarin "spelen ze nog" of is het nog 0-0. Natuurlijk hadden we kansen om te scoren maar het wou gewoon niet lukken. 15 spelers op papier dus Thys moest een opstelling maken wat ook gebeurde. De reservebank zaten Wolter, Jaap, Thijs en Aldrik. Eerste helft waren we beter als Viboa die ook leuke voetballers bij zich hadden maar onze achterhoede zat goed in elkaar. Bert kreeg een dot van een kans maar schoot hoog over en Jan Brik kon scoren maar de bal kwam op de paal. Viboa kreeg ook een paar kansen maar onze keeper Hendrikus was niet te verschalken. Tweede helft met 4 andere spelers in het veld want Jan Bosma, Jan Brik, Jan Kooistra en Benedikt waren gewisseld waardoor Aldrik voorstopper ging voetballen en Jaap en Wolter de voorhoede ging versterken. Thijs werd rechter middenvelder, had een paar leuke voorzetten voor de tegenstander, en probeerden we Viboa nog meer onder druk te zetten alleen liep het niet zo als we gedacht hadden. Ook nu kregen we kansen maar de bal wou er gewoon niet in. De scheidsrechter Maarten van der Wal had een rustige middag, geen smerige overtredingen of aanmerkingen op de leiding dan is het leuk om te fluiten. Volgende week gaan we naar Winsum om de return te spelen. O ja het bleef 0-0.

                             

Holwierde 4 - De Fivel 4        3 - 0

Eerste helft was nog redelijk, konden goed mee komen maar de eindpasses kwamen niet aan. Jaap stond op een eiland en had geen ondersteuning van het middenveld en Izak kon geen potten breken want de achterhoede van Holwierde stond goed te verdedigen. Holwierde speelde rustig de bal rond en versnelde als het moest. Na twintig minuten spelen kwam Holwierde op een verdiende voorsprong na te laat uitstappen van onze verdediging schoot Riepma de bal in de bovenhoek en liet Henk kansloos. Na een solo van Kuiper kwam Holwierde op 2-0 hij knalde de bal op de goal en ook bij deze was Henk kansloos. RUST. Tweede helft was nog maar net begonnen en de bal lag alweer in de goal na een voorzet van rechts kopte een speler van Holwierde de bal in de goal 3-0. Na een kwartier in de tweede helft zou er gewisseld worden wat jammerlijk niet doorging. Na een overtreding van een Fivelspeler ontstond er irritatie onder meerdere spelers, de scheidsrechter was het zat van alle commentaar en liet ons alleen en liep van het veld af. Doordat de scheids al in de eerste helft veel overtredingen zowel van Holwierde als van ons door liet spelen was dit het resultaat maar het moet gezegd worden dat de scheids niet de veroorzaker is geweest van het vroegtijdig afblazen van deze wedstrijd want dat kunnen we bij ons zelf zoeken zowel Holwierde als De Fivel

 

                             

De Pelikanen 5 - De Fivel 4    1  - 1

Wedstrijd met twee gezichten.

Thys maakte de opstelling bekend met een paar omzettingen in het elftal wat prima resultaat op leverde. Jan Kooistra stond rechtsback en Klaas kreeg de opdracht op het middenveld om de spelers van De Pelikanen voor de voeten te lopen wat ook lukte. Na een paar keer op het doel te hebben geschoten kwam de 0-1 terecht op de scorebord, Bert stoorde een speler bij het opbouwen en pakte hem de bal af en stevende op de keeper af en heel knap scoorde. RUST. Tweede helft kregen we het zwaar, de druk werd alleen maar groter daar stond wel tegen over dat we meer ruimte kregen maar niet benutten. Conditie van onze middenvelders raakte op doch men bleef doorgaan. Met nog 13 minuten te spelen kwam toch de 1-1, Bal werd voorgezet door een speler van De Pelikanen die ingekopt werd maar door onze keeper gepakt werd alleen liet hij de bal los, jammer maar maar wel de 1-1. De laatste minuten werd er dan ook niet meer gescoord de uitslag was dan ook terecht.

                              

De Fivel 4 - Stedum 3   1 - 0

Veteranen De Fivel binden ook Stedum aan de zegekar.

We hadden geleerd van de 1e wedstrijd tegen Stedum, die we in september met maar liefst 7-1 aan de broek kregen.
Ondanks het feit, dat we in die wedstrijd een behoorlijk veldoverwicht hadden, werden we toen wel heel simpel weg gecounterd. Zaak was nu dus ,om niet weer in die val te lopen, en de verdediging gesloten te houden.
Onder leiding van een zeer goed spelende Gerke lukte dit wonderwel. Opnieuw een groot veldoverwicht in de 1e helft, maar ondanks enkele prima kansen wisten we vooralsnog niet te scoren. Door vroeg te storen wist Stedum amper gevaarlijk te worden,en het was dan ook niet te begrijpen waarom zij zo hoog (2e) en wij zo laag staan.
Na plus minus een half uur spelen bereikte Benedict met een prima pass Jan de Vries, en tegen diens verwoestend schot had de keeper van Stedum geen schijn van kans. Hoewel de grensrechter voor buitenspel vlagde (maar wanneer deed hij dat nou niet !) wees de goed fluitende scheidsrechter Langeland naar de middenstip. 1-0 en dat was meer dan verdiend.
Met deze stand ging ook de rust in, en hadden wij eigenlijk te weinig gekregen. Een paar goals meer was heel normaal geweest. In de 2e helft begon Stedum wat meer te drukken, maar echt gevaarlijk werden ze vooralsnog niet. Opmerkelijk was echter, dat van het goede spel van ons voor de rust niets meer was terug te zien in de 2e helft. Conditie?
De rust was uit het elftal verdwenen, passes kwamen niet meer aan, en ja, dan vraag je om moeilijkheden.
Pascal hield ons echter met enige fraaie reddingen op de been. Vlak voor het einde hadden wij een strafschop moeten krijgen, toen Jan de Vries door hun keeper werd getorpedeerd. Geen strafschop, maar wel een
vervelende bovenbeenblessure voor Jan. Sterkte Jan. Met kunst en vliegwerk werd de nul vastgehouden, waarbij het soms
behoorlijk billenknijpen was. De 1-0 overwinning was meer dan terecht, en opnieuw bleek, dat als we tegen een hoog geplaatste tegenstander spelen, we schier onverslaanbaar zijn.
Aangezien maar liefst 11 selectiespelers om diverse redenen niet konden spelen deze middag, waren enige spelers van het 2e en 3e bereid om hun plaatsen in te nemen.
Heren, hartelijk dank hiervoor. P.S. Broekje 8 is bij mij.

Grijze Wolf.

                                   

De Fivel 4 - De Heracliden 4      0 - 4

De Heracliden was gewoon beter punt uit. Heracliden straalde gewoon de wil om te winnen en dat lieten wij afweten. Twee wedstrijden winnen van de koplopers en dan het niet kunnen opbrengen om zo te spelen dat we Heracliden een nederlaag konden toe-brengen. Onze coach moest lang wachten tot dat we redelijke kans kregen een vrije trap werd door de keeper goed verwerkt. Heracliden kwam op voorsprong omdat onze linksback de bal niet kon wegwerken. Even voor rust werd het nog 0-3. Tweede helft werd er door ons beter gespeeld, Gerke werd laatste man ( was nog bij de B-ers ) en Martin werd voorstopper. Doordat Gerke steeds door het midden aanspeelbaar was werd Heracliden vastgezet . Helaas sprongen we te gretig met de kansen om en wat gebeurde er dan ja de tegenstander scoord. Eindstand 0-4.

 

                                    

 Loppersum 4 - De Fivel 4           3 - 4

Een kleine wedstrijdverslag.                                                                                                                            Eindelijk onze eerste (verdiende) overwinning en wel op buurtgenoot Loppersum. Het was een goede wedstrijd van onze kant vergeleken met de voorgaande wedstrijden zaten er nu vele goede spelmomenten in en iedereen was in een goede doen alleen de scheids wou soms roet in het eten gooien maar het liep gelukkig goed voor ons af. Ook werd er een traditie in ere gehouden want vorige week speelden we tegen de laatste die verloren werd en vanmiddag tegen de koploper die gewonnen werd. Spelverloop, we kwamen met 1-0 achter maar voor rust kwamen we alsnog op gelijke hoogte 1-1. Na theedrinken begonnen we aan de tweede helft, 2-1 achter doch de 2-2 was weer in de maak en kwamen voor met 2-3, ook Loppersum scoorde weer 3-3. Door te blijven strijden tot het laatste fluitsignaal kwamen we toch nog op de verdiende 3-4 hoooeeerrraaa!!!!! 3 punten in de knip en gelijk naar Zeerijp waar we de derde helft speelden of iets anders, hik hik. Het moet toch mogelijk wezen om zaterdag tegen Holwierde net zo te stunten. Goals: 2x Bram van Dam 1x Gert Smit en matchwinner Jan Bosma.

groetjes co-coach  Koosje Elf.                                                       

                                     

  De Fivel 4 - Nieuwolda 2        2 - 6

Een terechte overwinning voor Nieuwolda. Het liep gewoon niet bij ons de wil om te winnen was niet aanwezig en wat al een hele tijd bij ons gebeurd is het balverlies. We lopen te veel voor de bal en dan komt de eindpas ook niet aan en ja dan is het voor de achterhoede geen grijpen meer aan. Ook vanmiddag was dat het geval, we proberen het wel maar het ging gewoon niet en hoe los je dat op ????. Je moet ook om je toe kijken, de leeftijd van ons en dat van de tegenstander, de afwezige spelers. En O ja er werd ook nog gescoord, Loei Bert knalde op de goal waar de keeper zich op verkeek want hij hield in eerste instantie de bal tegen maar liet hem door de handen glippen 1-4, zou het dan toch nog gebeuren, NEE want Nieuwolda ging weer ten aanval en scoorde nog 2 x tegen 1-6. Thijs Perdok trok een sprint aan vanwel 30 meter en scoorde beheerst de tweede goal. Het is te hopen dat het tegen Loppersum beter gaat want we hebben een overwinning nodig om wat vertrouwen in het elftal te krijgen.

 

                                        

 Poolster 4 - De Fivel 4     5 - 5

Sportieve wedstrijd met veel doelpunten. Ook in deze wedstrijd weer veel balverlies wat een vroege voorsprong voor Poolster opleverde. Wolter schoot nog op de lat maar toen was het wel raak door een goal van Bert 1-1. Het spel golfde heen en weer maar het was weer (mooie vrije trap van Jampie) Poolster die weer op voorsprong kwam. Weer ten aanval en het leverde een goal van Izak op 2-2. Door een overtreding op Jaap ( op zijn enkel ) moest hij vroegtijdig het veld verlaten en kwam Jan de Vries het veld in. Tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Jan de V een voorzet gaf en de bal bij de tweede paal in de goal viel. Poolster kreeg ook nog kansen. Halverwege de tweede helft stond Poolster met 4-3 voor maar weer was het Izak die scoorde na een voorzet van Jan de V 4-4. Met nog 8 min te spelen kwam Poolster op voorsprong 5-4 toen was het alles of niets wat resulteerde in een voorzet van Gerben, de laatste man van Poolster kreeg de bal achterop zijn hoofd en verdween zo over de keeper de goal in. 5-5.

Wissels 1e helft: Jan B, Jakob M, Gerben H, Jan de V.   Wissels 2e helft: Gert S, Jan K, Klaas G.

                                      

GEO 3 - De Fivel 4         6-2

Aangekomen op het sportpark van GEO werd de opstelling bekent gemaakt door onze coach Thys. Grote verassing was weer voor Eppe want hij mocht weer in de goal. Achterhoede met laatste man Bert Jan was de rechtsback in handen van Benedikt die vaak de rug van zijn tegenstander heeft gezien. Linksback was voor Jan Kooistra die na 15 min( hamstring?) al werd gewisseld door Klaas Jans. Harry als voorstopper en de middenvelders Henderikus, Bram, Thijs en Gert die de spitsen Jan Bosma en Bert probeerden aan te spelen. Toch kwamen we verrassend achter met 1-0,  we speelden heus niet slecht maar door een fout werden we wel heel simpel uitgespeeld. GEO liep toen verder uit naar 3-0. Niet janken maar doorgaan wat resulteerde in een terechte strafschop doordat Henderikus van achteren werd aangetikt 3-1. Met nog 10 minuten te gaan werd Jan Bosma aangespeeld die de bal uistekend uit de lucht plukte en heel netjes aflegde op Henderikus die er 3-2 van maakte. Wissels: Jakob voor Jan, Jan Brik voor Gert werd er met de tweede helft begonnen. Nog maar amper aan het spelen kregen we al weer een goal om de oren 4-2. Toch probeerden we te voetballen maar de scheids wou daar niks van weten hij liet overtredingen toe waar geel of zelfs rood voor stond. GEO verdedigde met z'n allen en zo gauw als ze in balbezit kwamen waren ze levens gevaarlijk. Een vrije trap voor Geo kwam tegen de lat die via Eppe zijn achterhoofd in het doel belande (jammer). Zaterdag 18 oktober zijn we vrij dan hebben we tijd genoeg om ereens over na te denken, de volgende wedstrijd is thuis tegen Viboa.

 

 

                                      

De Fivel 4 - De Pelikanen V1   0-4

Daar kun je lang en kort overwezen maar als je aan een wedstrijd begint wat zo dramisch is verlopen dan dien je ook niet te winnen. We wisten dat er personele problemen waren gezien dat er 20 spelers over alle elftallen hadden afgezegd of door blessure's aan de kant bleven. We begonnen met 9 man en na ± 25 min aangevuld door spelers van het 3e elftal. Na een aanval van De Pelikanen op links kwam de bal net onder de lat die jammerlijk niet door Eppe kon worden verwerkt dus 0-1. Toch bleven we voetballen en waren we heus niet minder maar ja als de bal er niet inschopt dan blijf je achter de feiten aan lopen. Tweede helft kregen we een paar dotten van kansen maar Albert Schut en Jan Bosma kregen de bal niet in de goal. De stand van 0-1 bleef lang op de scorebord staan en wat er zich toen heeft afgespeeld is mij (nr8) niet bekend.                                   

 

                                        

 

De Fivel 4 - Holwierde 4      2 - 1

Wedstrijd met twee gezichten. Eerste helft konden we Holwierde goed bij benen door goed te storen en veldbezetting zodanig neer te zetten dat Holwierde niet veel kansen kreeg. Gelijk in de eerste minuten werd Jan Brik, ongelukkige botsing met de keeper, onderuit gehaald waar een vrije trap uit voor kwam die net over ging. Door een misverstand in de achterhoede van Holwierde kwam Hendrikus aan de bal en alleen afstevende op de keeper, hij omspeelde hem trapte de bal in de goal  1-0. Doordat Edwin Kuiper met een hamstring het veld moest verlaten was dat voor Holwierde een tegenvaller waardoor wij meer in balbezit kwamen. Op slag van rust werd het 2-0 door een goal van Hendrikus die uit een voorzet scoorde. Tweede helft was van ander kalliber . I.v.m. omzettingen in het elftal, Jan de V ging voetballen en Hendrikus in goal werden Bram en Bertjan ook ingezet, liepen we niet meer in goede veldbezetting wat resulteerde in veelal balverlies. Het werd 2-1 en toen was het nog billen knijpen en in de laatste minuten was hendrikus met een goede redding die de 2-2 verhinderde. SNEEUW en nogmaals SNEEUW dat was voor de scheids Maarten van de Wal het sein om af te fluiten de tweede 45 min waren gespeeld.